Comunitățile etnice și reziliența societală în contextul războiului: Moldova, România, Bulgaria

de | sept. 12, 2023

Middle East Institute a organizat conferința Comunitățile etnice și reziliența societală în contextul războiului: Moldova, România, Bulgaria.

Agresiunea Rusiei în zona Mării Negre a vizat vulnerabilitățile societății și a exploatat tensiunile etnice din regiunea Mării Negre de zeci de ani. Războiul pe scară largă al Rusiei a exploatat și mai mult aceste vulnerabilități. Dar procesele lente și imperfecte de democratizare, dificultățile economice și inegalitatea au avut, de asemenea, efecte de lungă durată asupra rezilienței societății și formării de identități naționale care sunt incluzive și democratice. Această discuție a reunit cercetători din Programul Mării Negre pentru a-și prezenta concluziile privind reziliența societală în Moldova și comunitățile etnice din Bulgaria, Moldova și România. Bursele de cercetare au fost acordate de Departamentul de Stat al SUA pentru Programul Mării Negre al Institutului din Orientul Mijlociu.

Au prezentat cercetătorii Elena Cirmizi și Lindsey Grutchfield. Discuția a fost moderată de Iulia-Sabina Joja, Director, Programul Mării Negre al Middle East Institute.

Share our work

0 Comentarii