Eurocorps exclude ramanarea in Afganistan dupa 2014

, , ,
 

EurocorpsMenţinerea trupelor NATO în Afganistan, după 31 decembrie 2014, nu constituie o opţiune, ea fiind respinsă cu hotărâre de şefii de stat ai coaliţiei internaţionale, a declarat miercuri generalul francez Olivier de Bavinchove, şeful Eurocorps şi al Statului major interarme al ISAF.
“Misiunea actuală a ISAF se va încheia la 31 decembrie 2014, acesta este mesajul pe care îl transmitem zilnic afganilor”, a declarat generalul de Bavinchove, într-o teleconferinţă de la Kabul. “Ne vom continua în 2012 şi 2013 eforturile de combatere a insurecţiei (…), dar acum este momentul ca afganii să îşi ia destinul în propriile mâini”, a adăugat generalul francez, precizând că “aceasta nu înseamnă că îi abandonăm”.
Potrivit generalului de Bavinchove, ISAF este angajată “într-o reducere foarte importantă a forţelor” sale, până la sfârşitul anului fiind prevăzută retragerea a 27.000 de militari, dintre care 23.000 de americani, transmite Agerpres. În Afganistan sunt desfăşuraţi în prezent circa 130.000 de militari străini, dintre care 90.000 de americani.
Eurocorps, având cartierul general la Strasbourg, a fost creat în 1992 la iniţiativa Franţei şi Germaniei. Acestora li s-au adăugat ulterior Belgia, Spania şi Luxemburg, Polonia urmând să devină al şaselea stat membru de la 1 ianuarie 2016. Eurocorps poate reuni, la nevoie, peste 60.000 de soldaţi, ce pot fi puşi la dispoziţia Uniunii Europene sau a NATO.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *