Erdogan vrea sa-si elimina anticipat din concurenta pentru alegerile prezidentiale

de | apr. 30, 2014 | Știri, Turcia, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Premierul turc Recep Erdogan este gata sa-si elimine orice posibila concurenta din partea clericului Fethullah Gulen, fost aliat politic, in perspectiva alegerilor prezidentiale de anul acesta la care cel mai probabil va candida. Procuratura din Ankara a lansat o ancheta pentru tentativa de lovitura de stat pe numele clericului Fethullah Gulen, stabilit in Statele Unite […]

erdogan gulenPremierul turc Recep Erdogan este gata sa-si elimine orice posibila concurenta din partea clericului Fethullah Gulen, fost aliat politic, in perspectiva alegerilor prezidentiale de anul acesta la care cel mai probabil va candida. Procuratura din Ankara a lansat o ancheta pentru tentativa de lovitura de stat pe numele clericului Fethullah Gulen, stabilit in Statele Unite si acuzat de premierul Recep Tayyip Erdogan ca ar complota impotriva lui, informeaza AFP.

„Exista acuzatii grave, in principal de spionaj. Adeptii lui Fethullah Gulen au creat un stat in stat, reusind sa faca interceptari la cele mai secrete reuniuni guvernamentale”, a explicat ministrul turc al Culturii, Omer Celik, citat de postul NTV. in acest context, Parchetul din Ankara a declansat o ancheta pentru „tentativa de inlaturare a Guvernului Turciei”. Premierul Erdogan a anuntat marti ca Fethullah Gulen, fostul sau aliat devenit adversar, este vizat de o investigatie, cerând extradarea acestuia din Statele Unite.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *