Erdogan, în vizită la Kiev: Ucraina și Turcia strâng relațiile la toate nivelurile

, , , , ,
 

Președintele turc Recep Erdogan, în vizită, la Kiev, la omologul său ucrainean Petro Poroșenko

Președintele turc Recep Erdogan se află, luni, într-o vizită oficială în Ucraina, împreună cu o largă delegație din care fac parte mai mulți oficiali de rang înalt, precum premierul Fikri Isik, și miniștrii de Externe, al Energiei, Relațiilor cu UE și cel a Economiei. Erdogan și-a început vizita la Kiev cu o depunere de coroane de flori la Monumentul Militar din Kiev, relatează agenția Anadolu, preluată de Karadeniz Press. Erdogan are programată o întrunire cu președintele ucrainean Petro Poroșenko, președintele Radei Supreme, Andrei Parubi, premierul Volodimir Groisman și reprezentanți ai tătărilor dintre Crimeea.

Pe parcursul acestor întrevederi, oficialii celor două țări vor discuta subiecte legate de întărirea cooperării bilaterale în toate domeniile strategice, precum și a subiectelor ce țin de pacea internațională și securitatea regională, precizează Ukrinform, preluată de Karadeniz Press.

Alături de majoritatea membrilor Consiliului de Securitate al ONU, Turcia nu recunoaște anexarea Crimeei de către Rusia. După ce va părăsi Kievului, Erdogan se va îndrepta spre Belgrad, acolo unde așteptat de către omologul său sârb, Aleksandr Vucici.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.