Erdogan: Germania si Franta nu vor ca Turcia sa rezolve problema PKK

, , ,
 

Primul ministru turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat joi seară Franţa şi Germania că nu ajută Turcia să lupte contra separatiştilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan.
“Occidentalii nu vor ca noi să rezolvăm această problemă. Le-am spus-o clar, Germania nu vrea, Franţa nu vrea şi ele nu ne ajută în această problemă”, a declarat Erdogan , într-un interviu televizat. “Ţările scandinave primesc fără restricţii” PKK, a mai denunţat Erdogan, acuzându-le că nu îi extrădează pe liderii mişcării urmăriţi în Turcia. “Pe de o parte, aceste ţări se exprimă în faţa Uniunii Europene şi clasează PKK pe lista lor de organizaţii teroriste, iar de cealaltă ele îi autorizează pe reprezentanţii acestora să circule liber în ţările lor”, a insistat şeful guvernului turc. “Lliderii PKK sunt sub protecţia voastră şi voi le toleraţi activităţile”, a acuzat el.
Aşa cum a mai făcut cu o zi înainte într-un alt interviu televizat, Erdogan a repetat totuşi joi seară că este dispus să redeschidă negocierile cu PKK, considerat de Turcia, SUA şi UE în special organizaţie teroristă. În ultimul an, confruntările s-au intensificat în mod semnificativ între PKK şi armata turcă. La ofensivele rebelilor, Ankara răspunde cu operaţiuni de represalii ale armatei.
Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat săptămâna trecută că armata a ucis circa 500 de rebeli kurzi ai PKK în decurs de o lună în sud-estul Turciei. ”În cursul ultimei luni, în total, circa 500 de terorişti au fost neutralizaţi în operaţiunile lansate în regiunea din sud-estul ţării, a declarat Erdogan în cursul inaugurării unei şcoli la Denizli, utilizând termenul obişnuit la autorităţile turce de ”terorist” pentru a desemna PKK. ”În ultimele 10 zile, 123 de terorişti au fost neutralizaţi numai în provincia Hakkari”, la graniţa cu Irakul şi Iranul, a precizat premierul.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *