Erdogan contrazice WikiLeaks: Sunt sanatos

, ,
 

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a respins miercuri zvonuri cu privire la starea sa de sănătate, după ce WikiLeaks a publicat un e-mail al agenţiei de analiză Stratfor care aprecia că ar avea o speranţă de viaţă de doi ani, din cauza unui cancer de colon.
“Doar Allah este stăpânul acestui corp. Allah şi numai el poate stabili durata unei vieţi”, a declarat Erdogan în cadrul unei reuni la Ankara a formaţiunii sale, Partidul Justiţiei şi Dezvoltătii, aflat la putere. El a criticat “zvonurile” despre starea sa de sănătate, pe care le-a denunţat drept o “neruşinare”.
Potrivit unui e-mail aparţinând Stratfor, postat de WikiLeaks, care datează din 10 decembrie 2011, agenţia de analiză afirmă, citându-l pe un fost angajat al Consiliului turc de Securitate Naţională (MGK) şi fost consilier al lui Erdogan, că premierul ar mai avea de trăit doar doi ani din cauza unui cancer.
Tot potrivit acestui e-mail, chirurgul-şef al premierului i-ar fi mărturisit unui “fost coleg de clasă” că Erdogan nu ar putea efectua vizite timp de câteva luni, din cauză că prognosticul cu privire la starea viitoare a sănătăţii sale nu ar fi foarte bun, implicând o speranţă de viaţă de doi ani. Erdogan, care a împlinit 58 de ani acum câteva zile, a fost supus la două operaţii de intestin, la Istanbul, pe 26 noiembrie şi 10 februarie, care l-au obligat la odihnă timp de mai multe săptămâni şi au suscitat întrebări asupra naturii reale a bolii de care suferă. Imagini cu Erdogan îmbătrânit şi slăbit au şocat, atunci, opinia publică.
Luna trecută, premierul, un musulman practicant, a dat asigurări, într-un interviu televizat, că nu suferă de cancer şi că chirurgii i-au extirpat polipi de la nivelul intestinelor. De la sfârşitul lui noiembrie, Erdogan nu a efectuat vizite în străinătate, aşa cum proceda frecvent înainte de operaţie. El urmează să reia programul de vizite în săptămânile următoare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *