Elicoptere militare britanice, modernizate in Romania

, , , ,
 

Elicopterele britanice, modernizate in Romania

Elicopterele britanice, modernizate in Romania

Eurocopter Romania va fi societatea care va efectua lucrarile aferente contractului de modernizare a elicopterelor PUMA, sustin reprezentantii companiei, dupa ce, in presa britanica au aparut informatii privind intentia Eurocopter de a reloca o parte din activitatile sale din Romania in Marea Britanie. Compania Eurocopter este in plin proces de consolidare a prezentei sale industriale in Romania, prin acordul incheiat cu IAR Brasov. Contractul de modernizare a elicopterelor PUMA apartinand armatei britanice va reprezenta o parte importanta a acestui proces, de indata ce vor fi finalizate toate demersurile legale privind acordul Eurocopter cu IAR. Inca din faza incipienta a discutiilor privind acest contract, Eurocopter si Ministerul Apararii din Marea Britanie au fost de acord ca Eurocopter Romania va fi societatea care va efectua lucrarile aferente contractului de modernizare a elicopterelor PUMA, iar acest aspect ramane ferm valabil”, se mentioneaza in comunicatul companiei, citat de Agerpres. Contributia Eurocopter Romania la implementarea lucrarilor de modernizare in serie din cadrul contractului respectiv a fost evidenta pentru ambele parti inca din faza de inceput a discutiilor cu oficialitatile britanice, ”din dorinta de a asigura, concomitent, forta de munca de calitate superioara, servicii de modernizare la un nivel ridicat si optimizarea costurilor contractului”, se mai precizeaza in comunicat.

Transfer contestat

Cotidianul britanic The Times a anuntat ca primul fabricant mondial de elicoptere a lasat sa se inteleaga ca ar putea reloca in Marea Britanie unele dintre activitatile sale din Romania, in conditiile in care criza financiara a plasat la egalitate cele doua tari in termeni de costuri. Potrivit publicatiei britanice, Eurocopter, filiala European Aeronautic Defence and Space Co. NV, ar fi anuntat Ministerul britanic al Apararii ca ar putea readuce in Marea Britanie un contract in valoare de 300 de milioane de lire sterline, fara ca aceasta sa aiba un impact prea mare asupra pretului. Constructorul de elicoptere ar fi propus relocarea in Marea Britanie a lucrarilor de modernizare a 30 de elicoptere de transport PUMA, de teama ca acest contract ar putea fi suprimat in cadrul procesului de reevaluare a politicii de aparare. O astfel de relocare ar putea permite crearea a sute de locuri de munca si ar linisti guvernul britanic, mai scrie sursa citata.
In anul 2009, ministerul Apararii din Marea Britanie a semnat un contract cu Eurocopter in valoare de 250 milioane lire sterline, in vederea retehnologizarii a 33 de elicoptere Puma, in urmatorii cinci ani, Modernizarea celor 33 de elicoptere Puma se va realiza, in mare parte, in fabrica de la Brasov, de pe platforma IAR Ghimbav, in vederea obtinerii unei calitati maxime la un pret minim pentru Ministerul Apararii britanic, chiar daca principalul contractor este Eurocopter UK. Modernizarea elicopterelor consta in montarea de noi motoare Turbomeca Makila, de 1.800 de cai-putere, un nou echipament avionic dotat cu autopilot si sistem de comunicare, precum si o revizie generala a structurii mecanice a aparatului de zbor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.