Editorial: Scandalul ”Ambasadei” României la Ierusalim miroase a îmbălsămare și Kremlin

, , , , , , , , , ,
 
Liderul rus, Vladimir Putin, s-a bucurat de prezența premierului israelian Benjamin Netanyahu la festivitățile din data de 9 mai

Liderul rus, Vladimir Putin, s-a bucurat de prezența premierului israelian Benjamin Netanyahu la festivitățile din data de 9 mai

Scandalul mutării Ambasadei României în Ierusalim seamănă din ce în ce mai mult cu un scenariu pus la cale la Moscova. Acordându-le prezumția nevinovăției – ceea ce, din păcate, nu i-ar scuti de bănuiala de ignoranță și diletantism în politica internațională – o parte a actorilor acestui scenariu de film prost răspândesc miasma deloc îmbietoare a mausoleului Kremlinului și a lui Putin. Miasma putridă de prădător care se tăvălește în resturile îmbălsămate ale lui Ilici Ulianov.

Vizita lui Liviu în Israel (însoțit de fantoșa Viorica și mumia-vie Teodor) a fost precedată de o altă vizită a „împușcatului în gât”, la Moscova, unde, nu ar fi exclus, „dughinist”, să se fi pus la cale noile linii directoare de urmat de către conducerea României, alcătuită din ucenicii foștilor nacealnici care ne-au dirijat mereu spre distrugere și și-au bătut joc de destinele a milioane de români.

Deși se dă bătrân și bolnav, Iliescu este mândru și trăiește o nouă tinerețe, văzând cum viziunea sa politică, formată în anii 50-60 la Moscova, este dusă mai departe prin mustăciosul de Teleorman, comuna Gratia (coincidență de nume cu predestinare).

Liviu nu s-a dus în Israel de capul lui. Și a tras după el o păpușă de porumb teleormănean cu vocabular aproape inexistent („hă-ha-h-hă-ha” ar putea să pronunțe și un acarian de pe un chilot, aflat în mașina de spălat) și o mumie ceaușistă mai formolizată decât becul ăla băgatul în anusul lui Lenin, la Kremlin.

Oricum ar fi, numai bine nu o să fie, după ce Liviu s-a tras în poză cu Bibi, care s-a tras în poze și mai „frumoase” cu Vladimir, la Moscova, de 9 mai.

Marius Alin Bâtcă

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *