Editorial: Mineriada și Teleormaniada – Siguranța națională, între Intoxicație și Intoxicare

, , , , , ,
 
Mitingul PSD a divizat Romania

Mitingul PSD a divizat Romania

La aproximativ 28 de ani de la Mineriada soldată cu cel puțin 4 morți, 1.388 de răniți și 1.250 de arestați, vinovații sunt tot liberi. Între timp, rândașii, tractoriștii și atârnătorii de pe lângă aparatul activ al PCR au ajuns la putere și au încercat, asemenea stăpânilor lor, să organizeze o „Teleormaniadă”. Un eșec total, dar pericolul intenției nu poate fi ignorat, cu atât mai mult cu cât efectele asupra siguranței naționale sunt dezastruoase.

Nu are rost să trecem în revistă „calitățile” celor aduși cu japca în Piața Victoriei, acțiune care a avut drept rezultat doar eșecul evident și o maimuțăreală a protestatarilor sinceri anti-PSD. Într-un acces de frică viscerală, Guzganul de Belina, secondat de șobolănimea roșie, s-a făcut de hândel în fața disperaților aduși la București.

Liviu Dragnea, contestat de o mare parte a populatiei

Liviu Dragnea, contestat de o mare parte a populatiei

Și mai grav, acest „Licurici al Teleormanului” a reușit să ducă în derizoriu poziția României în cadrul Uniunii Europene și în cadrul NATO. Nu nepărat prin discursul său plin de platitudini și minciuni, citit cu greutate, mai ales din cauza unei evidente intoxicații alcoolice. Ci, mai ales, din cauza reacțiilor ulterioare, la televiziunile aservite, unde, ce să vezi, a demonstrat vorba strămoșilor noștri romani: „Post coitum, omne animal triste est”!

Liviu Dragnea: „Am vrut să arătăm și partenerilor noștri străini, pentru că după Revoluție, NATO, UE au spus că ne învață democrația. Ar trebui să-și asume cu toții această responsabilitate, pentru că parțial au finanțat și susținut public acest stat paralel. La ei acasă nu sunt protocoale secrete, nu se fac arestări pentru spectacol. S-a tot spus, am vorbit și cu oficiali și îmi spuneau: Românii protestează. Acuma au venit câteva sute de mii de români care au protestat. Noi am început această acțiune de protest, dintr-un șir de proteste. Am tot sperat că nu este nevoie să ducem lupta și pe partea economică, de a corecta, odată dusă lupta în stradă nu mai poate fi luată de acolo. Eu știu mai bine ca oricine ce forță are PSD. Au prins gustul””

Personajul sinistru de Teleorman a reuși „performanța” de a distruge zeci de ani de diplomație românească și periclitează, fără să clipească, doar pentru a-și salva blana, poziția României în sistemul de apărare comun euro-atlantic. Iar, pentru asta, își aruncă în luptă tot aparatul de propagandă intoxicantă, de sorginte moscovită!

Marius-Alin BÂTCĂ

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *