Editorial: Deutsche Welle sau Arutz Sheva? Până unde merge fariseismul

, , , , , ,
 
Liderul PSD, Liviu Dragnea, debarcă în Israel

Liderul PSD, Liviu Dragnea, debarcă în Israel

Bulibășeala inter-instituțională dintre autoritățile concludente ale statului român, în privința mutării Ambasadei României la Ierusalim, a aprins spiritele la Deutsche Welle. În câteva materiale virulente și lipsite de orice simț al ridicolului, doi autori de limbă română de întrec în “Metzitzah B’Peh”, față de Dragnea, în timp ce își ascut bricele pentru un “Brit milah” pentru Iohannis. Așa că, cel puțin la prima vedere, Deutsche Welle pare că s-a transformat în Arutz Sheva, doar că arginții sună mai mult a ruble, decât a shekeli.

Cert este că cei doi “moheli” gemeni ca două lumânări din Menorah de la Lubyanka sunt obsedați de coloana vertebrală a României, atunci când vine vorba de capitala Ierusalim, și nu au nici o jenă să laude poziția lui Donald Trump, în timp ce acuză poziția Uniunii Europene și a ONU. Oricum, domnul cu nume de curcubitaceu de la DW nu prea a înțeles faptul că Trump dorește împărțirea Ierusalimului între Israel și Palestina. Dar îl doare tare mult “zona de indistincţie şi insignifianţă” a României și faptul că “preşedintele Iohannis ratează ocazia de a susţine un moment de emancipare a diplomaţiei româneşti (sic!)”. Spre deosebire de “vizionarul” Dragnea, un penal, care ar urma să fie primit de alt penal, “Bibi” Netanyahu.

Un alt “hintele”, de la Deutsche Welle, scrie: “Ne gudurăm? Sau ne îndreptăm şira spinării?”. Evident, aceeași obsesie pentru ceea ce le lipsește, pentru că rublele au un efect devastator asupra sistemului osos și, mai ales, nervos.

Nu o să prezint aici alte citate ale celor doi autori DW. Se pot citi direct pe site-ul DW: “Războiul pentru Ierusalim s-a mutat la București”, “Ne gudurăm? Sau ne îndreptăm şira spinării?” și “Pariul lui Iohannis”.

În schimb, constat cu uimire cum “Deutsche Welle” a devenit “Arutz Sheva”! Curat fariseism!

P.S. Se întreabă unul dintre mohelii DW: “Iar dacă decizia nu e oportună la trei mii de ani de la mutarea capitalei regelui David de la Hebron la Ierusalim, oare când va fi?”

Poate îi răspund egiptenii, hitiții și babilonienii.

Marius-Alin BÂTCĂ

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *