Editorial: De la ruși vine ploaia cu tot cu referendum via Chișinău!

, , , , ,
 

România și Republica Moldova încep a fi conectate nu atât printr-o voință bilaterală, ci de către terți. Mai precis este vorba de Federația Rusă și rolul pe care încearcă să și-l asume Biserica Rusă de „a treia Romă” și de campion al creștinății.

Un fel de rol mesianic pe care ar trebui să-l joace în regiune și nu numai. Eventual chiar la nivel planetar, ca loc ales de Dumnezeu pentru păstrarea valorilor umanității. Cu toate acestea, mișcarea are mai puțin de-a face cu evlavia și mai mult cu combinațiile Moscovei de soft power pentru a constitui într-un soi de nucleu al creștinătății care atrage și influențează periferia sa. Un fel de Uniunea Sovietică cu patrafir sub care să fie băgate toate popoarele foste odată sub îmbrățisarea Marelui UR(S)S.

Mulți se vor întreba de unde și când a apărut tema definirii căsătoriei în România și de este nevoie de un referendum de 43 de milioane de euro pentru acest lucru. Cum de a ajuns tema primordială de agenda publică și de este confortabilă pentru politicienii corupți ai puterii de la București.

Săptămâna trecută am participat la Congresul Mondial al Familiilor, desfășurat la Chișinău. Un fel de mare loc de randez-vous al extremiștilor, homofobilor, promotorilor discursurilor de ură și alți simpatizanți ai Moscovei. Sigur, toți pozând în fii lui Dumnezeu, smeriți și bine intenționați.

De exemplu, am putut afla de la mâna stângă a oligarhului rus Konstantin Malofeev, georgianul Levan Vasadze, de ce nu mai procreează oamenii în lume. Una dintre explicații a fost că bărbații și femeile petrecut mult prea mult timp pe telefoanele lor mobile în casă și uită să își desfășoare viața de cuplu.

De asemenea, Vasadze – un fel de Andy Garcia mai puțin reușit – ne-a vorbit de la înaltul tribunei, într-un costum de marcă scumpă occidentală, când de rău a ajuns Vestul, care s-a lepădat de toate frumusețile vieții. Cum s-au ghetoizat occidentalii în cutii din mediile urbane. El ne-a îndemnat să mergem la țară, acolo unde este mult spațiu, aer curat și să facem copii în iarbă verde pentru că asta e viitorul.

Nu în ultimul rând, Vasadze a vorbit deschis despre necesitatea celor din sală de a schimba în țările lor constituțiile și de a trece în ele care este adevăra definiție a familiei. Un pic ca-n România carevasăzică. Un îndemn la răsturnarea valorilor democrației de toleranță de orice tip.

De data aceasta, mâna dreapta a lui Malofeev, Alexey Komov, rus din talpă dar școlit în SUA și UK din seria „The Americans” și cu joc de scenă de hollywood, ne-a vorbit despre cât de nociv este liberalismului pentru familie și cum ar fi bine să îmbrățișăm modelul paralel de homeschooling, deoarece sistemul clasic de educație crează neadaptați și copiii fără cunoștințe solide despre ceea ce se întâmplă în lume.

Apoi o serie de ONG-iști ruși și parlamentari ruși ne-a spus că ce fac comunitățile LGBT este lucrarea diavolului și că Satana îi ghidează pe cei care trăiesc în afara familiei tradiționale compusă din bărbat și femeie. Am înțeles că ei sunt dușmanii noștri și că ei trebuie să fie înfrânți.

Nu sărăcia, corupția sau alte nevoi cu care ne confruntăm noi aici în Europa de Est.

Le-am rezolvat pe toate și acolo putem să îi prigonim liniștiți pe LGBT-iști. Dacă se poate să-i și lapidam pentru că nu sunt ca noi. Culmea, în fruntea mișcării stă un personaj de la Kremlin care și-a lăsat nevasta pe la vreo șaizeci de ani și și-a luat o contorsionistă mai mică decât fiica-sa.

Vladimir Putin, la fel ca și Liviu Dragnea în România, dau lecții despre moralitate, familie tradițională și valorile ei. La fel și o leahtă de jurnaliști, bloggeri și alți guriști de Facebook, care o ard cucernic pe net făcând premeditat și conștient jocurile Moscovei în acest sens.

De la Est nu doar că vine fata, vorba cântecului, ci toată bula „familiei tradiționale”. O mișcare care îi va sărăci pe români cu alte 43 de milioane de euro, sub pretextul naționalismului și a nemuririi patriei în An Centenar.

Spectacolul de iluzionism grotest privind astfel de teme false în România nu fac altceva decât să facă jocurile Moscovei și consum în exces de Facebook și minte din ce în ce mai puțină la români. Somnul rațiunii va naște încet-ncet monștri și la București, iar oamenii Moscovei și vor freca mâinile liniștiți încă de pe la Chișinău, răzând de idioții utili habotnici de la București.

Corespondență de la Chișinău pentru Karadeniz Press, Mădălin Necșuțu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *