Editorial: Cetățenii români, oile de la care sug politicienii de Chișinău

, , , , , , ,
 
Frate, ia-mi și brânză și banii și laptele!

Frate, ia-mi și brânză și banii și laptele!

Un proverb românesc spune că mielul blând suge de la două oi. Politicienii de la Chișinău au rămas doar cu oaia de la București, pentru că Moscova le-a tăiat porția de lapte. Așa că dau frumos din coadă, cât timp curge laptele. Dar, dacă li se mai spune să mai pască și niște iarbă proaspătă, de la ei din ogradă, își arată cornițele și se prefac că se duc la oaia moscovită, de unde, bineînțeles, primesc doar copite.

Oricât s-ar strădui și orice ar face, Igor Dodon rămâne un „idiot util”, așa cum l-a gratulat fostul său mentor Vladmir Voronin, un alt personaj de tristă amintire, dar, măcar, un personaj ceva mai stabil din punct de vedere psihic și cu mai multă viziune politică. Însă, doar prin comparație. Pentru că amândoi își trag seva din gândirea perversă a împăiatului din Piața Roșie (V.I. Lenin), căruia, nedovedit încă, i se atribuie paternitatea expresiei „idiot util”.

La 26 de ani după ce forțe rusești au început o ofensivă armată împotriva românilor și nu numai, doar pentru că își doreau independența față de URSS, Dodon și adunătura sa de „stataliști”, aflați sub influența psihotropă a propagandei moscovite, prostesc în continuare cetățenii mancurtizați ai primei provincii românești care, la 27 martie 1918, și-a declarat UNIREA cu Țara Mamă, România. De ce se întâmplă asta? Doar pentru că așa vor mieii-politicieni de rang înalt de la Chișinău, pregătiți în instituții de învățământ românești, pe banii/taxele contribuabilor români.

Uite așa, „politicianul Bâc”, indiferent de „viziunea politică/partid”, suge din banul public al cetățeanului român plătitor de taxe și impozite!

Este extrem de interesant cum se găsesc fonduri pentru renovarea grădinițelor, școlilor și spitalelor din stânga Prutului, în timp ce instituții de învățământ și spitale din dreapta Prutului nu au bani nici să-și sape o groapă septică. E bine că le dăm bani ca să ne înjure și microbuze școlare care abia au ajuns și la liceul cu predare în limba română Mihai Eminescu din autonomia găgăuză.

Frate, ia-mi și brânza și banii și laptele!

P.S. Câteva sute de mii (aproximativ 1 MILION) de locuitori ai statului-fantomă Republica Moldova dețin cetățenia ROMÂNĂ. Din cei 101 de parlamentari ai R Molldova, 64 dețin cetățenia Română. Cu toate acestea, „capra râioasă își ține coada sus”!

Marius Alin BÂTCĂ

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *