Economia Republicii Moldova în căutarea normalităţii

, ,
 
Republica Moldova, in atentia comunitatii internationale

Republica Moldova pe drumul stabilităţii economice

Economia Republicii Moldova, afectată anterior de criza economică mondială, este pe cale de recuperare, a declarat marţi la Chişinău şeful unei Misiuni FMI în Moldova, Nikolay Gueorguiev, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu .

“Economia Republicii Moldovei are potenţial de stabilitate”, a declarat Gueorguiev, apreciind şi faptul că exporturile Republicii Moldova au crescut cu peste 50% în primele trei luni ale anului. În acelaşi timp, el a menţionat necesitatea stabilizării situaţiei politice în Republica Moldova.

Marian Lupu a declarat că autorităţile de la Chişinău continuă elaborarea unor noi seturi de politici la nivel macroeconomic.

O misiune a Departamentului European al Fondului Monetar Internaţional, condusă de Nikolay Gueorguiev, se află în vizită la Chişinău, din 27 aprilie, ea urmând să se încheie la 12 mai. Misiunea analizează evoluţiile recente din economie şi progresul înregistrat în realizarea programului cu FMI.

Republica Moldova a semnat cu FMI în ianuarie 2010 un program care prevede un credit de circa 574,4 milioane de dolari pentru susţinerea programului economic al ţării, în vederea restabilirii durabilităţii fiscale şi externe, a menţinerii stabilităţii financiare, reducerii sărăciei şi creşterii economice.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *