E oficial. Smirnov a pierdut alegerile. Sevciuk si Kaminski, in turul 2

, , ,
 

SmirnovDeja a devenit oficial. Igor  Smirnov a pierdut alegerile în regiunea separatistă nistreană, iar Şevciuk şi Kaminski merg în turul al doilea.
În turul secund de scrutin al alegerilor prezidenţiale nerecunoscute din Transnistria vor concura fostul preşedinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, care a obţinut aproximativ 38,5% din voturi, şi actual şef al autoproclamatului legislativ, Anatoli Kaminski, sprijinit de Moscova, care a obţinut 26,5% din voturi. Acesta sunt rezultatelor finale anunţate vineri de Comisia Electorală Centrală de la Tiraspol.
În consecinţă, lider separatist care a condus regiunea timp de 20 de ani, Igor Smirnov, a pierdut alegerile. Merită însă amintit că Smirnov a cerut anularea scrutinului, invocând încălcări ale procesului electoral în ziua alegerilor, iar asupra solicitării sale, Comisia Electorală nu s-a pronunţat încă.
Cu toate acestea, puterea lui Igor Smirov se pare că este în pragul disoluţiei, după ce temutul şef al securităţii transnistrene, Vladimir Antiufeev, a început să dea semne că nu-l mai susţine. Potrivit publicaţiilor locale, preluate de presa de la Chişinău, Antiufeev încearcă să-l convingă pe Igor Smirnov să-şi recunoască înfrângerea.
Presa din stânga Nistrului mai scrie şi că bancherul şef al regiunii transnistrene, Oksana Ionova, care timp de mulţi ani a condus Banca Republicană din Transnistria, a fugit.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *