Dusmanii de moarte ai Kremlinului raman la racoare

, ,
 

Mihail Hodorkovski ramane inchis in beciurile Kremlinului

Mihail Hodorkovski ramane inchis in beciurile Kremlinului, ca avertisment pentru rivalii tandemului Putin-Medvedev

Fostul magnat si critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, detinut in penitenciarul din Republica Karelia (nord-vestul extrem al Federatiei Ruse), a primit in luna august 2011 doua mustrari din partea Administratiei penitenciarelor, in conditiile in care spera sa obtina o eliberare anticipata, afirma avocatii sai, citati de mass-media internationala. Aceste mustrari vor fi analizate de tribunal, care se va pronunta in legatura cu posibilitatea eliberarii anticipate, au precizat sursele citate.
Prima mustrare a primit-o pentru ca i-ar fi oferit un pachet de tigari altui detinut, iar alta pentru “atitudine neconstiincioasa la locul de munca”, dat fiind ca el asteptase pe un maistru оn biroul acestuia si nu in atelier. Avocatii denunta atitudinea “arbitrara” a conducerii penitenciarului.
Reamintim ca fostul magnat Mihail Hodorkovski, detinut din 2003, a fost condamnat in 2005 pentru furt si spalare de bani la opt ani de detentie. In decembrie 2010, pedeapsa a fost prelungita la 14 ani de оnchisoare, dar a fost redusa la 13 ani la apel.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *