Dupa 7 ani. R. Moldova si Bulgaria, cooperare pentru integrarea europeana

, , , ,
 

Mladenov si LeancaDupă 7 ani, un ministru de Externe al Bulgariei vine la Chişinău. Republica Moldova şi Bulgaria vor coopera în domeniul integrării europene, după ce miniştrii de externe ai celor două ţări au semnat joi o Declaraţie comună.
Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, a declarat că semnarea Declaraţiei comune cu privire la cooperarea în domeniul integrării europene va permite Chişinăului să dezvolte un dialog mai activ în această sferă şi să beneficieze de expertiza Bulgariei în câteva domenii importante. Leancă a mai spus că acordul semnat asigură Republicii Moldova sprijinul activ al Bulgariei la Bruxelles, în contextul relaţiilor cu Uniunea Europeană.
Nicolai Mladenov, ministru al Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria, s-a arătat convins de faptul că viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană şi a precizat că integrarea ţării în comunitatea europeană va oferi posibilitatea cetăţenilor şi mediului de afaceri de la Chişinău de a se dezvolta în cea mai mare piaţă, care este cea europeană.
“Recent, mai multe state europene, printre care şi Bulgaria, au adresat o scrisoare către UE prin care susţin că R. Moldova trebuie să treacă la etapa următoare de liberalizare a regimului de vize şi să demareze negocierile privind crearea zonei de liber schimb”, a  afirmat Mladenov.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *