Drona americana doborata de iranieni dorita de Rusia si China

, ,
 

Rusia şi China au cerut Teheranului să le ofere informatii despre o dronă americană capturată de Republica Islamică în decembrie, scrie presa regională.
Ahmad Karimpour, un consilier al ministrului iranian al apărării, a afirmat că Teheranul a primit cereri de la multe ţări pentru informaţii cu privire la RQ-170 Sentinel, dar că Moscova şi Beijingul au fost cele mai agresive în a obţine detalii asupra dronei. El nu a intrat în amănunte.
Iranul a anunţat în decembrie că a doborât un aparat fără pilot în estul ţării. Oficiali americani au recunoscut pierderea dronei. Dar ei au declarat că Iranului îi va fi greu să exploateze orice date şi tehnologie de la bord mulţumită măsurilor luate pentru a limita valoarea informaţiilor deţinute de dronele ce operează pe teritoriu ostil.
In decembrie 2011 Iranul a anunta ca va copia drona spion americană RQ-170, cu scopul modernizării forţelor sale armate. “Suntem pe punctul de a finaliza decodificarea” dronei şi “viitoarea etapă este reproducerea aparatului”, a afirmat atunci Parviz Sorouri, care conduce o subcomisie parlamentară privind securitatea naţională. “Într-un viitor apropiat vom fi capabili de producţia în serie” a acestei drone, a continuat parlamentarul explicând că versiunea iraniană va fi “superioară” din punct de vedere tehnic aparatului american.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *