Dreapta canibalizare și cavalerii tristelor figuri din Moldova

, , ,
 

captureVria alegerilor le-a luat mințile politicienilor cu pretenții prezidențiale de pe eșichierul de dreapta. Nimeni nu mai gândește în termeni rezonabili și parcă toți au luat-o razna. În loc să poarte o bătălie cu un adversar comun anti-european din zona stângii, prezidențiabilii de pe dreapta și-au scos de la naftalină și mănușile de box, dar și arsenalul de lovituri sub centură.

Candidații PL, PPEM, PPDA și PAS au stârnit un patrulater al certei în care nu contenesc să se mănânce între ei. Bașca, peste cearta lor, mai intervin și tot felul de internauți cu visuri umede de premierat, un fel de descălecat secund, după ce primit a fost un eșec total. Un fel de „încurcă-i, drace!”. Zona de dreapta arată ca o grădină zoologică în care doar cuștile îi va despart pe protagoniști să nu se sfâșie. Din această atmosferă nu lipsesc acuzele josnice și populiste, șantajul și linșajul.

În tot acest timp, socialistul de buzunare pline, Igor Dodon, arată o sfidătoare atitudine la adresa autorităților care ar trebui să fie competente și continuă să încalce legea electorală care nu îi permite să facă campanie. Dacă tot nu sunt atente nici organele de stat, nici concurența, Dodon și-a permis din nou să vină pe pliantele electorale cu vechile sloganuri sovietice și să mintă oamenii cu mituri create de stăpânii și sponsorii săi. România este din nou ținta centrală a atacurilor. Nu tu program, vreo speranță, nu tu nimic.

Doar aceeași gargară cu care încinge mintea unor pseudo-patrioți de ocazie care cred că denigrarea vreunei țări anume te face mai bărbat. Dar a căror bărbăție se termină sub pat de frica unor separatiști recalcitranți. Atunci uită de tot patriotismul și bagă capul în pământ și înjură în barbă la volumul minimal. Acesta este prototipul de alegător al lui Dodon, unul care și-ar vinde loialitatea pe un tricou și șapcă roșie și ar mai spune la final și „săru` mâna!”.

Chiar dacă cei de pe dreapta par niște oi rătăcite care nu-și mai găsesc drumul, una pare să se deștepte. Nu cea care se bate mereu în piept pentru „lâna” ei românească, ci alta care găsește de cuviință că învrăjbirea cetățenilor R. Moldova pe criterii etnice și istorice este o mizerie de campanie ce nu trebuie tolerată.

Concluzia pe EvZ Moldova

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *