Drapelul Național, “martorul” Veoricăi și al formării poporului

, , , , ,
 

Zice “priministru” Veorica Dăncilă: “TRICOLORUL (…) A FOST MARTOR AL FORMĂRII POPORULUI ROMÂN și al faptelor de arme ale înaintașilor noştri, iar astăzi îi însoţeşte la toate evenimentele importante pe toți cei care simt românește”.

Parcă și văd TRICOLORUL, cum stătea el așa, la o ulcică de vin (sau la un mied) și trăgea pe nas fumuri dintr-o tipsie cu jar și cu cânepă, de la un prieten kapnobatai, de la Kogaion, și se uita cum legiunile romane ocupau Tracia, Moesia, Panonia celtică și Dacia, iar geto-dacii, celții, sciții, iazigii și agatârșii începeau să adopte neologisme din latină. Și se mai luptau ei puțin și iar treceau la formarea poporului, adoptând expresii întregi din latină. Și mai veneau și roxolanii și bastarnii și marcomanii și goții, iar TRICOLORUL, tot cu ulcica de vin, tot la un “join(t)-venture”, se uita și devenea martor, din nou, la formarea poporului român. Și tot așa! Până, când, ce să vezi, l-au chemat și la DNA să fie martor. De aici, s-a cam stricat TRICOLORUL, că, fiind martor la DNA, a început să lucreze pentru “statul paralel”.

Să-l ia dracu de Tricolor al statului paralel! Că Domnu’ Dragnea a zis clar, de la început, în Programu’ de Guvernare, că noi am avut un tricolor frumos, ROȘU, cu seceră și ciocan și spice, și, ulterior, cu TREI Trandafiri (de unde și vine numele de tricolor), dar l-au stricat ăștia de la DNA, ai lu Kovesi, și cu Iohannis și cu Hellvig și cu Pahonțu și cu Băsescu și cu Ponta și cu șobolanii ăia legonari fascisto-naziști, care ies în Piața Victoriei cu sugarii lor extremiști, care merită să înfunde pușcăria, fără drept la schimb de pempărși.

Râdem, glumim, chiar și doar în incintă (vorba bancului), dar scroafa e moartă în coteț, iar “Proasta satului” e în fruntea Statului, cu ajutorul Penalului de Gratia, întâiul mustăcios de DELIORMAN. Între timp, am ajuns nu numai de râsul Occidentului, dar până și conducătorii ăia din așa-zisa Republică Nistreană Moldovenească (Transnistria) par să fie mai frecventabili, decât stolul de lăcuste care pustiește România.

Comunicatul Guvernului Dăncilă

Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Național, proclamată cu două decenii în urmă, ca recunoaștere a încărcăturii emoționale pe care acest simbol al identității și unității naționale o are pentru toţi românii.

Tricolorul ne reprezintă în toate momentele importante ale istoriei și ale succeselor noastre ca națiune, a fost martor al formării poporului român și al faptelor de arme ale înaintașilor noştri, iar astăzi îi însoţeşte la toate evenimentele importante pe toți cei care simt românește. Tricolorul ne unește și este mândria noastră, alături de celelalte simboluri naționale, Stema naţională și Imnul național!

În anul celebrării Centenarului, vă îndemn, dragi români, să cinstim cum se cuvine tot ceea ce ne reprezintă ca națiune și să ne învățăm copiii să prețuiască în aceeaşi măsură valorile care au fost motorul României moderne!

La mulţi ani, românilor, României și Tricolorului!”

Viorica Dăncilă

Prim-ministru

Iohannis: Libertate, Dreptate și Frăție – sentimentul identității naționale și mândria de a aparține acestui popor

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 26 iunie un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național:

Celebrăm, de «Ziua Drapelului Național», unul dintre cele mai puternice simboluri ale statalității, independenței, suveranității și unității naționale.

Consacrat de Revoluția de la 1848, drapelul i-a adus laolaltă pe români în toate momentele majore ale devenirii naționale. Unirea Principatelor Române din anul 1859, declararea și cucerirea independenței de stat în 1877, Primul Război Mondial, cele trei momente ale Marii Uniri de la 1918, Al Doilea Război Mondial, Revoluția din 1989, precum și aderarea țării noastre la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord și la Uniunea Europeană, toate aceste etape ale evoluției României au stat sub semnul tricolorului.

Pe faldurile sale stau înscrise valorile pe care este fundamentată națiunea română – Libertate, Dreptate și Frăție – și care insuflă sentimentul identității naționale și mândria de a aparține acestui popor.

Pentru statul român modern, racordat la valorile europene și euroatlantice, tricolorul are valențe la fel de puternice și în prezent. Românii se înclină cu respect ori de câte ori drapelul este arborat la sediul instituțiilor publice, la competiții sportive sau în teatrele de operații în care participă armata noastră.

În Anul Centenarului, încărcătura spirituală profundă a tricolorului ne inspiră și ne determină să ne unim eforturile, animați de o autentică dragoste de patrie, pentru a construi o Românie puternică și democratică.

La mulți ani României și Tricolorului său!”

Cu această ocazie, Administrația Prezidențială iluminează Palatul Cotroceni în culorile Tricolorului.

Marius Alin BÂTCĂ

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *