Dosarul sirian. Clinton merge in Turcia

, , , ,
 

Secretarul de stat american Hillary Clinton se va deplasa sâmbăta viitoare, în Turcia, pentru a discuta situaţia din Siria, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american.
“Doamna Clinton va merge la Istanbul pentru consultări bilaterale cu guvernul turc asupra Siriei şi pentru a discuta şi alte probleme de actualitate”, a precizat purtătoarea de cuvânt care o însoţeşte pe şefa diplomaţiei americane într-un turneu în Africa.
Casa Albă anunţa la sfârşitul lunii iulie, în urma unei convorbiri telefonice între preşedintele american Barack Obama şi premierul turc Recep Tayyip Erdogan, că cei doi lideri doresc “o accelerare a tranziţiei politice” din Siria şi îndepărtarea de la putere a lui Bashar al-Assad.
Cei doi lideri au avut discutat telefonic despre problema siriană. Barack Obama şi Recep Tayyip Erdogan şi-au exprimat, de asemenea, “neliniştea în creştere cu privire la atacurile fără milă ale regimului sirian împotriva propriului său popor, cel mai recent la Alep”, se mai arată în comunicatul preşedinţiei americane.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *