Dosarul iranian. Lieberman, la Washington

, , ,
 

Avigdor LiebermanMinistrul israelian de externe, Avigdor Lieberman, a discutat luni, în prima zi a vizitei sale la Washington, despre programul nuclear iranian cu senatorul american Dick Lugar, au anunţat surse din cadrul biroului parlamentar.
Şeful diplomaţiei israeliene nu a făcut niciun comentariu la finalul întâlnirii de aproximativ o oră cu unul dintre senatorii influenţi din cadrul Comisiei pentru politică externă a Camerei superioare a Congresului american. Lugar şi Lieberman au căzut de acord asupra faptului că sancţiunile “trebuie să reprezinte în continuare prima opţiune” şi că Rusia şi China trebuie “să se implice mult mai mult” alături de puterile occidentale pe acest front, a declarat presei Andy Fisher, purtătorul de cuvînt al congresmanului american.
Parlamentarul republican şi oaspetele său au mai discutat despre “Primăvara arabă” şi terorism. Ministrul israelian de externe urmează să fie primit marţi, la Washington, de secretarul de stat american, Hillary Clinton, a anunţat Departamentul de Stat. Această întrevedere va fi prima după septembrie 2010, când Lieberman a efectuat cea dintâi vizită în Statele Unite în calitate de şef al diplomaţiei israeliene.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *