Dorin Chirtoaca, omul politic al anului, la Gala premiilor TVR International

, , ,
 

TVRi - ChirtoacaNe vom salva doar revenind la românism şi realizând reîntregirea neamului românesc”, a declarat Dorin Chirtoacă. Dupa ce, 1 Decembrie, a unit Chisinau de Alba Iulia, primarul general, Dorin Chirtoacă, a primit titlul de omul politic al anului, la cea de-a X-a ediţie a Galei Premiilor TVR Internaţional. Evenimentul a avut loc sâmbătă, la Bucureşti. “Dedic acest premiu luptătorilor pentru limba română, românism, identitate, familiie din care fac parte, dar în special unchiului Gheorghe Ghimpu, dedic acest premiu echipei de la Primărie şi Consiliul Municipal, colegilor din Partidul Liberal, dar şi colegilor liberal democraţi şi democraţi, alături de care am realizat succesele din municipiul Chişinău din ultimii pantru ani” a spus primarul general, Dorin Chirtoacă, transmite Arena. De asemenea, edilul Chişinăului a dedicat acest premiu locuitorilor municipiului Chişinău şi tinerilor din Republica Moldova graţie căruia “avem schimbarea din 2009 şi o guvernare pro-europeana”.
Cea de-a X-a ediţie a Galei Premiilor TVR Internaţional a avut loc sâmbătă la Teatrul Odeon din Bucureşti. În cadrul Galei au fost acordate premii de excelenţă la opt categorii, iar artişti îndrăgiţi au interpretat câteva dintre cele mai apreciate cântece româneşti. Premiul de excelenţă pentru întreaga carieră i-a revenit actorului George Mihăiţă. Titlul de omul politic  al anului i-a fost acordat tânărului primar al oraşului Chişinău, Dorin Chirtoacă.
Ambasadorul Spaniei, Excelenţa Sa Estanislao de Grandes Pascual a câştigat premiul la categoria “Relaţii diplomatice”. Pentru politica externă a fost distins Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene. Marele premiu al categoriei Film i-a fost înmânat cunoscutului regizor Geo Saizescu, iar pentru promovarea sportului românesc peste hotare, premiul a revenit echipei de scrimă.
Gala Premiilor de Excelenţă TVR Internaţional este o manifestare anuală dedicată personalităţilor şi proiectelor care au obţinut rezultate deosebite în promovarea imaginii României în lume. Andra, Direcţia 5, Proconsul, Vlad Miriţă, Cristian Pomohaci, Veta Biriş, Ansamblul folcloric Doina Oltului au cântat pe scena Teatrului Odeon. Evenimentul a fost realizat de Televiziunea Română în coproducţie cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *