Doi din zece moldoveni au atitudine negativă față de români

, ,
 

Peste o cincime din populația Republicii Moldova are o atitudine negativă față de români, potrivit unui sondaj prezentat la Chișinău. Studiul, potrivit Agerpres, a fost realizat de CBS-Axa și compania CSOP din București, la comanda unei companii private din Republica Moldova.moldova_raioane_ro

Astfel, 22% au declarat că au o atitudine negativă față de români, cu mult mai mult decât față de alte naționalități – 9% față de găgăuzi și câte 4% față de ruși și ucraineni.
Cei mai mulți au o atitudine pozitivă față de moldoveni (cum se autoidentifică populația majoritară din Republica Moldova) – 79%. Urmează rușii – 72%, ucrainenii – 63%, găgăuzii – 55%, iar față de români – 50%, arată sondajul.
Doar 3% dintre respondenți au declarat că ar dori Unirea cu România, în timp ce 97% ar dori ca țara să rămână independentă.
Numărul mare de cetățeni ai Republicii Moldova care au o atitudine negativă față de români poate avea legătură cu sentimentul acestora că românii îi consideră inferiori. Astfel, potrivit unui alt sondaj, realizat de IMAS-INC în luna august, 35% dintre cei intervievați au fost de acord cu afirmația că românii îi consideră pe moldoveni inferiori, iar 34% au fost de acord cu faptul că românii se comportă arogant atunci când discută cu moldovenii. Aproximativ același număr de persoane consideră că România se amestecă în treburile interne ale Republicii Moldova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *