Dodon și Vlah, pelerinaj diplomatic în Turcia

, , ,
 
Presedintele de la Chisinau, Igor Dodon, mizeaza pe sprijinul omologului sau turc, Recep Tayyip Erdogan

Presedintele de la Chisinau, Igor Dodon, mizeaza pe sprijinul omologului sau turc, Recep Tayyip Erdogan

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va pleca la Istanbul pe 29 octombrie, cu ocazia Zilei fondării Republicii Turcia, la invitația președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. În cadrul vizitei se preconizează participarea şefului statului moldovenesc la ceremonia de deschidere a celui de-al treilea aeroport din Istanbul, care va deveni şi cel mai mare aeroport din lume, menționează Administrația Prezidențială de la Chișinău, citată de KARADENIZ PRESS.
Declaraţia a fost făcută de președintele Igor Dodon în cadrul întrevederii sale cu ambasadorul turc în Republica Moldova, Gürol Sökmensuer, cu care a discutat rezultatele vizitei Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, în Republica Moldova și pașii planificați de cele două prăţi pentru perioada următoare.
Igor Dodon a mulțumit părții turce pentru asistența acordată în organizarea vizitei, subliniind necesitatea unor eforturi de punere în aplicare a înţelegerilor și acordurilor semnate. Părțile au mai discutat despre importanța implementării unor proiecte comune în domeniul economic și cel social. Este vorba despre intrarea unor bănci turcești pe piața bancară a Republicii Moldova, dar și despre diverse proiecte pentru realizare la Chișinău și Comrat, a declarat liderul de la Chișinău.
Igor Dodon va fi însoțit în această vizită și de Irina Vlah, guvernator al autonomiei găgăuze, și una din principalele favorite la alegerile pentru postul de guvernator al UTAG din mai 2019. Guvernatoarea Vlah mizează pe obținerea unui sprijin politic oficial din partea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan pentru viitorul exercițiu electoral.
Menționăm că săptămâna trecută, liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova, vizitând și autonomia găgăuză. Erdogan a promis creșterea semnificativă a investițiilor în autonomia găgăuză, precum și deschiderea cât mai rapidă a unui consulat general turc.(N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *