Distrugatorul american USS Ross intra in Marea Neagra

, , , , , ,
 

USS RossFortele navale americane vor fi din nou prezente in Marea Neagra, de data aceasta prin Distrugatorul USS Ross (DDG 71) care va isi va face simtita prezenta in Marea Neagra incepand de sambata. Prezenta USS Ross in Marea Neagra va reitera dedicarea si angajamentul SUA pentru consolidarea parteneriatelor si capacitatilor operationale comune in cadrul NATO si cu partenerii regionali din zona Marii Negre, precizeaza Marina SUA. ‘Prezenta USS Ross in Marea Neagra va demonstra angajamentul Statelor Unite pentru securitatea colectiva a aliatilor nostri din NATO. Vom actiona indeaproape cu aliatii si partenerii nostri pentru a spori securitatea maritima, pregatirea si capacitatea navale si pentru a promova pacea si stabilitatea in regiune. Suntem angajati sa mentinem siguranta si securitatea oceanelor lumii si cailor maritime. Printr-un sistem consolidat de relatii in Marea Neagra, ne asteptam la o crestere a pacii si prosperitatii in intreaga regiune’, a declarat comandantul distrugatorului american, capitanul Tadd Gorman, relateaza Agerpres.

Intrarea distrugatorului american in Marea Neagra se inscrie in noua strategie a NATO, care trimite prin rotatie nave militare in Marea Neagra, in contextul tensiunilor cu Rusia ca urmare a crizei ucrainene. Asemenea navelor USS Cook si USS Porter, USS Ross este un distrugator extrem de specializat multirol, dotat atât cu senzori si capacitati de interceptare antiracheta, cât si cu capacitati standard de atac terestru, antisubmarin si de aparare antiaeriana.

Pe de alta parte, Rusia continua sa sfideze aerian tarile europene. Doua avioane militare ruse au fost interceptate joi de aviatia militara suedeza in apropierea Insulei Oland, situata in sudul Suediei. Avioanele militare ruse zburau in spatiul aerian international, in apropierea spatiului teritorial suedez. „Avioanele au survolat Golful Finlandei, apoi s-au indreptat spre Insula Oland”, a declarat Sverker Göranson, şeful Statului Major al armatei suedeze. „Avioanele ruse au zburat provocator de aproape atât de frontierele Suediei, cât şi de cele ale altor tari”, a spus oficialul suedez.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.