Diplomatie parlamentara la Chisinau

, , , ,
 
senatorul roman Badea promoveaza integrarea europeana a Republicii Moldova

senatorul roman Badea promoveaza integrarea europeana a Republicii Moldova

Din data de 1 martie 2010, in capitala Republicii Moldova, Chisinau, a inceput sa functioneze biroul parlamentar al senatorului roman, Viorel Badea, relateaza mass-media locala, preluata de agentia de stiri KARADENIZ PRESS. Potrivit senatorului roman, biroul are scopul imbunatatirii comunicarii dintre cetatenii romani, ai Republicii Moldova, dar si cei ai altor state, cu institutiile statului roman. Biroul va lucra doua ore pe zi, timp in care asistentii vor prelua toate cererile si petitiile cetatenilor, senatorul roman Viorel Badea urmand sa acorde audiente periodic petitionarilor. Sursele citate au declarat ca birouri similare vor fi deschise in curand la Cahul si Balti.

Cooperare economica

Tot astazi, la Chisinau, a fost inaugurat si un oficiu pentru afaceri si investitii, care va oferi asistenta pentru investitorii straini care vin in Republica Moldova, oficiul urmand sa fie gestionat de o organizatie non-guvernamentala din Romania. Totodata, initiatorii proiectului spera ca noul oficiu sa atraga potentialii investitori din statele Uniunii Europene.
Potrivit surselor citate, cabinetul parlamentar al senatorului Viorel Badea a fost lansat la Chisinau in data de 3 februarie 2010, la ceremonie fiind prezenti oficiali si parlamentari din Romania si Republica Moldova. Conform declaratiilor anterioare ale senatorului roman, biroul senatorial a fost inaugurat la initiativa unor oameni de afaceri din Republica Moldova si Romania.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *