Diplomatia rusa acuza Bucurestiul de „romanizarea” Republicii Moldova

, , , , ,
 

Lavrov dm2sDiplomatia moscovita este de parere Romania ar duce o politica de „romanizare” a Republicii Moldova. Afirmatia ii apartine directorului Departamentului european al 4-lea al Ministerului Afacerilor Externe rus, Andrei Maslov. „Moscova a observat ca in ultimele luni cateva tari UE au cerut sa fie restabilita cu orice pret Alianta pentru Integrare Europeana, ceea ce reprezinta un amestec in treburile interne ale unui stat suveran. tinand cont de componenta multietnica a populatiei din Moldova, noi ne exprimam ingrijorarea cu privire la politica de „romanizare” promovata de Bucuresti, intentia de a inocula in constiinta oamenilor idei unioniste”, a declarat Andrei Maslov la redactia din Moscova a radioului „Vocea Rusiei”. El a mai spus ca Rusia urmareste derularea evenimentelor din Republica Moldova si reactioneaza, inclusiv in calitate de mediator in problema reglementarii situatiei din regiunea transnistreana. „Locuitorii Moldovei au dreptul sa-si stabileasca singuri soarta. Presiunea dinafara nu contribuie la depasirea crizei prelungite, ci doar la destabilizarea situatiei, agravarea si mai tare a procesului de reglementare a situatiei din Transnistria”, a subliniat acesta.

3 raspunsuri
 1. Ioan
  Ioan says:

  Diplomatia rusa nu stie oare ca Moldova este parte a Romaniei?Se face ca ploua..Nu este nici o tara vecina cu Romania care sa nu fi luat ceva de la noi..se stie.

  Răspunde
 2. anton
  anton says:

  Daca i-ar spune cineva stimabilului tovaras ce facea Ivan ce Groaznic pe vremea cand in Moldova domnea Stefan cel Mare ar afla, probabil, ca Rusia nu pasea decat cu negustorii pe aceste plaiuri. Si negustorii rusi au aflat ca pe aici se vorbea romaneste. Ca dialectul diferea de la zona la zona, de la moldoveni, la olteni sau ardeleni asta-i altceva. Insa se intelegeau caci vorbeau romaneste. Sa vii acum sa spui ca oltenii, ardelenii si jumatate dintre moldoveni (cei din dreapta Prutului) vor sa romanizeze ceea ce n-au reusit ei sa rusifice in jumatate de secol de ocupatie sovietica este de domeniul absurdului. O lectie de istorie nu i-ar strica tovarasului Andrei Maslov.

  Răspunde
 3. Mihai
  Mihai says:

  Rusii de cind sunt au fost porci. Regele Mihai iau rugat sa adaposteasca pe vreme de razboi patrimoniul romanesc sa nu fie pradat de catre unguri si alte popoare Regele Mihai fiind cumnat cu Nicolai Romanov, dar s-a dovedit ca rusii au uitat ca trebuie sa intoarca acest patrimoniu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *