Deminarea Ucrainei, proces de durată

de | apr. 23, 2023 | Știri | 0 comentarii

Ucraina are nevoie de asistență internațională în ceea priveşte deminarea teritoriilor, inclusiv a terenurilor agricole, echipamentul necesar în acest sens urmând să accelereze procesul respectiv și să salveze viețile ucrainenilor, a declarat ministrul ucrainean pentru politici agrare și alimentație, Mikola Solski, citat de mass-media de la Kiev. În timpul unui discurs online la o reuniune […]
Ucraina se confruntă cu o sângeroasă invazie rusă
Ucraina se confruntă cu o sângeroasă invazie rusă

Ucraina se confruntă cu o sângeroasă invazie rusă

Ucraina are nevoie de asistență internațională în ceea priveşte deminarea teritoriilor, inclusiv a terenurilor agricole, echipamentul necesar în acest sens urmând să accelereze procesul respectiv și să salveze viețile ucrainenilor, a declarat ministrul ucrainean pentru politici agrare și alimentație, Mikola Solski, citat de mass-media de la Kiev.

În timpul unui discurs online la o reuniune a miniștrilor agriculturii din țările G7, desfăşurată în Japonia, Solski a explicat că 470.000 de hectare de teren agricol conţin mine. Până în momentul de faţă, au fost examinate doar 17,5% din teritoriile minate, dintre care 57.000 de hectare sunt destinate agriculturii. „Procesul de deminare a teritoriilor eliberate nu se oprește. Dar acest proces este complex și va dura zeci de ani. Acum, peste 2.600 de specialişti din structuri publice și private efectuează procesul de deminare în Ucraina. Cu o asemenea capacitate, vom avea nevoie de mai mult de 20 de ani pentru a curăța doar terenurile agricole” – a remarcat ministrul.

Mikola Solski a declarat că Ucraina are mare nevoie de echipamente speciale pentru a accelera deminarea, menționând că un specialist curăță manual 15-20 de metri pătrați pe zi, în timp ce echipamentele curăţă şase kilometri pătraţi şi, totodată, menține un nivel de siguranță maximă pentru experţii implicaţi în aceste activităţi. „Avem nevoie de echipament tehnic pentru deminare. Ştim exact ce fel de echipament este și cât de mult este nevoie de el. În acest sens, contăm pe ajutorul dumneavoastră” – a subliniat Solski, adresându-se oficialilor din țările G7. Mass-media de la Kiev, citată de presa română, mai subliniază că, anterior, ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a afirmat că ar putea dura mai mult de 30 de ani pentru a curăța complet teritoriul Ucrainei de minele rusești şi, în acest sens, ar fi nevoie de 5.000 de specialişti.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *