Delfinii din Marea Neagră, amenințați de pescuitul ilegal

,
 
Delfinii din Marea neagră, amenințați de pescuitul ilegal

Delfinii din Marea neagră, amenințați de pescuitul ilegal

În luna aprilie echipele de voluntari ai organizaţiei ecologiste Mare Nostrum, din Constanţa, au participat la documentarea a 12 cazuri de delfini eşuaţi, ale căror cadavre în descompunere au fost descoperite pe plajele turistice ale staţiunilor româneşti, de la Corbu până la Saturn, informează un comunicat de presă al organizației, transmis mass-media. Potrivit sursei citate, în luna aprilie, voluntarii Mare Nostrum s-au deplasat la 12 cazuri de eşuări ale unor defini, 11 dintre acestea fiind consemnate în perioada 17-28 aprilie, iar exemplarele erau din speciile marsuin şi afalin, cei mai mulţi aflaţi în stare avansată de descompunere.

Statistică îngrijorătoare

„În urma sesizărilor primite la numărul de urgenţă delfini – 0763255731, colegii noştri s-au deplasat la 12 cazuri de delfini eşuaţi, pe toată întinderea litoralului românesc. Intervenţiile rapide au avut loc la Corbu, Năvodari, Mamaia, Eforie Sud, Olimp şi Saturn, cele mai multe sesizări fiind înregistrate în zona Năvodari. Exemplarele fiind în stare avansată de descompunere, nu s-a putut stabili cauza exactă a morţii” – se arată în comunicatul Mare Nostrum.

În ceea ce priveşte exemplarele de marsuini, acestea nu au depăşit 1 m lungime, fiind juvenili, iar cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe data de 28.04.2020, echipele de ecologişti sau deplasat pentru a recupera cadavrele a patru delfini.

„Ipotezele pe care le avem în determinarea cauzelor care au indus mortalitatea delfinilor şi marsuinilor ajunşi la mal, în ultima perioadă, deşi îngreunate de stadiul avansat de descompunere în care au fost găsite parte dintre exemplare, relevă atât activitatea de pescuit derulată în mod legal înainte de perioada de prohibiţie – instaurată de la 15 aprilie, cât şi pe cea ilegală din timpul perioadei de prohibiţie, dar şi cauze naturale. Cel puţin unuia dintre cadavre îi lipseau înotătoarele codală şi pectorală, aşa că se poate presupune că a fost prins în plasele pescăreşti, chiar dacă nu prezenta alte urme vizibile”, subliniază comunicatul ONG Mare Nostrum. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *