Daghestan: Politisti rusi omorati in atacuri

, ,
 

Patru poliţişti au fost ucişi şi alţi doi răniţi într-un atac sinucigaş comis de o femeie marţi contra unui post de control al poliţiei din Daghestan, o republică rusă din nordul Caucazului, au anunţat agenţiile de presă ruse citând Ministerul local de Interne.
“O femeie a încercat să pătrundă într-un post de control al poliţiei, dar a fost oprită în apropiere şi a declanşat explozia unei bombe. Potrivit unor informaţii confirmate, patru poliţişti au murit si doi au fost răniţi”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului. Capul femeii autoare a atacului în satul Karabodakhent a fost găsit la câteva zeci de metri de locul exploziei.
De asemenea, trei poliţişti au fost ucişi duminică seară într-un atac ce a vizat un birou de vot din Daghestan, în Caucazul rus, a anunţat ministrul adjunct de interne, Aleksandr Gorovoî. ‘Trei necunoscuţi cu cagule pe faţă au atacat un birou de vot din districtul Hasaviurt la o oră după închidere. Într-un schimb de focuri, au murit trei poliţişti şi un rebel’, a precizat ministrul adjunct. Potrivit lui, rebelul ucis era înarmat cu o armă automată şi o grenadă.
După primul război din Cecenia /1994-1996/ între forţele federale ruse şi separatişti, rebeliunea s-a islamizat rapid şi s-a extins în afara graniţelor acestei mici republici pentru a se transforma la mijlocul anilor 2000 într-o mişcare islamistă armată activă în întreg Caucazul de Nord. Daghestanul este în mod deosebit lovit de violenţă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *