Cutremur politic la Chisinau. Dodon, Greceanii si Abramciuc au parasit PCRM

, ,
 

Dodon -arena.mdIgor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au anunţat vineri că părăsesc Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Ei şi-au argumentat decizia prin “gîndirea depăşită” a conducerii PCRM, dar şi prin “existenţa unor grupări oculte” în mecanismele decizionale ale formaţiunii politice respective. Aceştia spun că sunt gata să voteze pentru şeful statului, pentru a scoate ţara din criză.“Scopul deciziei noastre e unul, dar e un scop complex: evitarea alegerilor anticipate, alegerea preşedintelui ţării, reformatarea guvernării şi stabilitatea politică şi socială. Este ceea ce doreşte societatea, este ceea de ce are nevoie Republica Moldova – în sfârşit stabilitate şi, odată şi odată, dezvoltare economică. Pentru noi a devenit foarte clar că au fost epuizate practic toate soluţiile de depăşire a crizei politice şi a haosului, care durează de doi ani şi jumătate. A merge mai departe pe această cale, a crizei şi a confruntărilor, ar însemna să fim certaţi cu sovestea şi cu raţiunea. Populaţia ţării nu ne mai înţelege pe noi, politicienii”, se arata in declaratia celor trei. “Timp de doi ani şi jumătate, de pe urma unor ambiţii nesănătoase şi a încăpăţinării principalilor actori politici, de pe urma clivajului politic adânc din Parlament, de pe urma intrigilor şi a jocurilor oculte, de pe urma nealegerii şefului statului, Republica Moldova a decăzut economic, a pierdut încrederea cetăţenilor şi riscă să falimenteze sub toate aspectele în cazul unor alegeri anticipate cu efecte zdrobitoare asupra ţării”, spune Dodon.

Au taiat nodul gordian

“Noi nu vrem să semnăm la distrugerea Republicii Moldova ca stat şi ca societate. Astăzi, noi venim cu o soluţie de alternativă pentru depăşirea situaţiei dificile în care se află întreaga clasă politică, dar mai ales ţara. S-ar putea să fie unica, deci ultima soluţie, cu adevărat valabilă. Ne-am retras din PCRM pentru a tăia „nodul gordian” al urii şi neîncrederii care de doi ani de zile face imposibilă orice decizie constituţională necesară stabilităţii Republicii Moldova. Soluţia noastră constă în oferirea a cel puţin trei voturi pentru procedura de alegere a unui şef de stat apartinic, care nu face parte din nicio alianţă sau structură politică, are competenţele necesare şi se bucură de respect atât în societate, cât şi în afara graniţelor Republicii Moldova”, isi justifica decizia Dodon, Greceanii si Abramciuc. “Astăzi, toţi liderii trebuie să devină oameni ai situaţiei, adică să înţeleagă, că situaţia din ţară impune sacrificiu şi renunţare la egoismul partinic, în numele soluţionării crizei politice, prin alegerea preşedintelui Republicii Moldova. Mingea e pe terenul vostru, stimaţi colegi parlamentari. Noi ne-am asumat toate riscurile pentru a crea această oportunitate, această soluţie. Voi vă asumaţi responsabilitatea pentru ce va urma mai departe – alegerea preşedintelui, reformatarea guvernării şi stabilitate sau… criză, haos şi anticipate”, mai sustin fostii membri ai PCRM.

1 răspunde
  1. Igor
    Igor says:

    Vai si amar de steaua noastra, vorbele tiranului rosu Voronin. Intradevar e vai. Ceea ce s-a petrecut astazi, este o actiune pregatita, bine planificata, si regizata din Est. PCRM-ul, impreuna cu votantii sai, jumatate muribunzi, nu mai reprezinta o forta si un aliat al Kremlinului. De aici si s-a lucrat in aceasta directie. Gagauzul Formuzal si “schimbarea” in transnistria, sunt aferente pasului de astazi. Doamne fereste de o transnistrizare a RM, atunci romanii din stanga Prutului o sa dispara pe veci ca etnie…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *