Creste numarul refugiatilor sirieni in Turcia

, , ,
 

Peste 2.000 de persoane au fugit din Siria în ultimele două zile din cauza violenţelor căutându-şi adăpost în ţara vecină Turcia, ridicând la peste 50.000 numărul refugiaţilor sirieni în această ţară, au indicat joi surse oficiale locale.
Valul refugiaţilor sirieni în Turcia este în continuă creştere şi există temeri privind un veritabil exod de populaţie la Alep, capitală economică şi al doilea oraş ca mărime din Siria, vizat de o ofensivă de anvergură lansată forţe loiale preşedintelui Bashar al-Assad. În taberele de refugiaţi din Turcia erau înregistraţi joi 50.227 sirieni, conform organizaţiei turce pentru administrarea dezastrelor.
Refugiaţii sirieni sunt adăpostiţi în nouă tabere, care au fost instalate în patru provincii turce de la graniţa cu Siria. Cele aproape 17 luni de conflict putere-opoziţie în Siria au generat o veritabilă criză a refugiaţilor în Turcia şi în alte ţări vecine Siriei. Ankara a avertizat că un eventual exod ar putea depăşi capacitatea sa de a le oferi condiţii optime refugiaţilor sirieni. Surse ale opoziţiei siriene estimează la cel puţin 18.000 numărul persoanelor ucise în violenţele declanşate în martie anul trecut, în Siria.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *