Creste numarul de imigranti ilegali la frontiera dintre Turcia si Bulgaria

, , ,
 

Presiunea imigranţilor care încearcă să traverseze frontiera între Turcia şi Bulgaria s-a dublat în ultimele două luni, a declarat ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov.
El a adăugat că nu există un pericol iminent de un val mare de refugiaţi, dar că autorităţile trebuie să fie pregătite. În fiecare din ultimele două luni în Bulgaria au intrat cu circa 200-250 mai mulţi imigranţi ilegali faţă de lunile din prima jumătate a anului, a spus Ţvetanov pentru postul naţional de televiziune. În cele două centre de cazare temporară a imigranţilor din Liubimeţ şi Pâstrogor sunt cazaţi 280 persoane. Dacă numărul lor ar creşte la 420, ceea ce înseamnă 70% din capacitatea totală a centrelor, Bulgaria va trebui să aplice planul de acţiune în situaţii de criză care include construirea unei tabere de corturi.
Ţvetanov a mai spus că numărul poliţiştilor care patrulează la frontiera cu Turcia a fost mărit. Acesta a discutat recent cu omologul său turc înfiinţarea de patrule mixte de poliţişti din Bulgaria şi Turcia. Turcia se confruntă cu o situaţie de criză din cauza influxului de imigranţi din Siria. De aceea Ankara a decis recent să trimită acasă imigranţii din alte ţări, precum Libia şi Tunisia. O parte semnificativă dintre imigranţii care au ajuns în Turcia încearcă să treacă în Grecia, din această cauză frontiera între cele două ţări este securizată de misiunea europeană Frontex.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *