Consultări pentru viitorul Republicii Moldova

, ,
 

Vlad FilatPrim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, intenţionează să înceapă un “amplu process” de consultare a societăţii în contextul scandalurilor şi acuzaţiilor reciproce din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană, aflată la guvernare.

Purtătorul de cuvânt al premierului, Igor Volniţchi, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă că şeful guvernului va invita reprezentanţii societăţii civile, ai partidelor politice, inclusiv ai opoziţiei, ambasadorii acreditaţi la Chişinău pentru a discuta contextul în care activează guvernul, evoluţia procesului de integrare europeană, lupta cu corupţia.

Filat a anunţat, prin purtătorul său de cuvânt, că în această perioadă nu va face declaraţii referitoare la procesul de consultări şi nu va răspunde atacurilor politice.

La 8 iulie, potrivit Agerpres, Filat va prezenta concluziile în urma consultărilor şi poziţia sa despre viitorul guvernului pe care îl conduce. Consultările vor începe luni, 4 iulie, a anunţat Volniţchi.

Declaraţiile premierului Vlad Filat vin în contextul unui scandal în cadrul AIE, care s-a amplificat în ultima săptămână, în urma acuzaţiilor dure dintre acesta şi reprezentanţii Partidului Democrat, condus de preşedintele interimar Marian Lupu.

Filat acuză că reprezentanţii democraţilor, în special prim-vicepreşedintele parlamentului, Vlad Plahotniuc, stau în spatele mai multor companii importante din Republica Moldova, în timp ce Lupu l-a acuzat pe Filat că pregăteşte distrugerea AIE şi crearea unei alianţe cu Partidul Comuniştilor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *