Consulatul polon din Luţk, poarta de intrare in Schenghen pentru mafia CSI

, , , ,
 

Diplomatia poloneza, amenintata de un nou scandal

Consulatul general al Republicii Poloneze din Luţk, Ucraina, se află în epicentrul unui scandal internaţional, relateaza ziarul „Polska Codziennie”, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Sursele oficiale poloneze citate au declarat ca in cadrul institutiei diplomatice poloneze ar fi acţionat o grupare criminală, care se ocupa cu eliberarea vizelor Schengen pentru persoanele care aveau interdicţii de intrare în ţările UE.
Astfel, Polonia, este ameninţată cu un scandal internaţional, de oarece gruparea elibera vize prostituatelor şi chiar s-a „remarcat” şi în traficul de copii. Gruparea era condusă de foşti angajaţi ai serviciilor secrete poloneze din perioada comunistă. De urmele grupării criminale au dat colaboratorii serviciului polonez de grăniceri în anul 2011. Din rândurile grupării făceau parte şi mai mulţi angajaţi ai consulatului din Luţk, printre care cel puţin un consul, un şofer şi angajaţi ai securităţii consulatului.

Diplomatie pedofila

Vizele, în baza documentelor false, erau făcute după terminarea zilei de muncă a consulatului şi apoi, erau transmise la ghişee, în prealabil alese, pană la începerea programului. Ca „afacerea” să meargă fără probleme, actele false erau primite de la firme turistice şi întreprinderi private din Polonia şi Ucraina. Surse din consulat au declarat că, au fost eliberate vize pentru şapte copii de până la 10 ani, fără acordul părinţilor, care este obligatoriu conform legislaţiei în vigoare.
Totodata, poliţia ucraineană împreună cu cea germană efectuează o anchetă în cazul unor prostituate reţinute în Germania, care în marea lor majoritate aveau vize poloneze eliberate la consulatul din Luţk. Consulatul polonez din Luţk este lider la numărul de vize anulate de serviciul de emigrări german.
Reprezentanţii Consulatului Poloniei din Luţk au refuzat să facă declaraţii în legătură cu învinuirea de eliberare a vizelor false până la revenirea din concediu a consulului general, Marek Martinek.
Polonia eliberează vize în Ucraina prin intermediul consulatelor şi printr-un agent privat – Centrul privat de vize „VFS Global”, care eliberează vize poloneze de la sfârşitul anului trecut.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *