Consulatele României la Bălţi şi Cahul, inaugurate oficial

, , , , ,
 

Cozile la oficiile diplomatice romanesti din Chisinau, o constanta dureroasa a ultimilor ani

Cozile la oficiile diplomatice romanesti din Chisinau, o constanta dureroasa a ultimilor ani

Cetatenii Republicii Moldova vor avea acces la serviciile de specialitate oferite de consulatele României din oraşele Bălţi şi Cahul, începând cu data de 12 iulie 2010, au declarat surse diplomatice de la Bucuresti si Chisinau, citate de mass-media. Cele două consulate vor oferi toată gama de servicii, prestate pana in prezent de consulatul roman de la Chisinau, si anume, eliberare de vize, de paşapoarte, redobândirea cetăţeniei romanesti, acte notariale, etc. Conform surselor citate, la Cahul vor activa 12 funcţionari consulari, iar la Bălţi 9, ulterior, personalul urmand sa fie suplimentat pentru a face fata volumului activităţii. Diplomaţii români considera că deschiderea celor două  consulate va degaja activitatea reprezentanţei de la Chişinău, iar deservirea cetăţenilor se va face mai rapid.
Totodata, diplomatii romani au facut apel, prin intermediul mass-media de la Chisinau, către cetăţenii Republicii Moldova, care au nevoie de diferite servicii consulare, să nu apeleze la aşa zişii intermediari, care de fapt sunt falşi prestatori de servicii.
Consulatele vor fi deschise oficial pe data de 9 iulie curent, a anunţat, astăzi, Ambasada statului român în Republica Moldova, la evenimentul de lansare a celor două reprezentanţe consulare urmand sa fie prezent şi ministrul român de externe, Teodor Baconschi.
Reamintim ca sectia consulară a Ambasadei României în Moldova eliberează gratuit vizele pentru cetătenii si rezidentii din Republica Moldova, servicii care sunt evaluate la peste 4 milioane de euro asistentă anuală gratuita din partea României.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *