Consiliul Municipal Chișinău, convocat în ședință pe 7 decembrie

de | dec. 3, 2023 | Moldova Electorală | 0 comentarii

Comisia Electorală Centrală a hotărât, în cadrul ședinței de astăzi, convocarea în prima ședință a aleșilor locali din Consiliul municipal Chișinău pe 7 decembrie 2023, începând cu ora 12:00, menționează serviciul de presă al instituției pe pagina de Facebook. Membrii CEC au luat act de cererea de retragere a împuternicirilor reprezentantului Partidului Politic „Partidul Socialiștilor […]

Comisia Electorală Centrală a hotărât, în cadrul ședinței de astăzi, convocarea în prima ședință a aleșilor locali din Consiliul municipal Chișinău pe 7 decembrie 2023, începând cu ora 12:00, menționează serviciul de presă al instituției pe pagina de Facebook.

Membrii CEC au luat act de cererea de retragere a împuternicirilor reprezentantului Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” în Comisia Electorală Centrală, Vadim Filipov, recent confirmat de Parlamentul Republicii Moldova în funcția de membru al CEC, menționează sursa citată.

Alte hotărâri aprobate în ședința de astăzi a Comisiei, se referă la atribuirea mandatelor de consilier în mai multe consilii locale din țară. Acestea vizează ridicarea, în baza cererilor de demisie, a mandatelor de aleși locali și atribuirea mandatelor candidaților supleanți.

Legislația în vigoare stabilește că alesul local care se află în situații de incompatibilitate prevăzute de cadrul legal, demisionează din funcția incompatibilă cu mandatul deținut sau își depune mandatul în termen de 30 de zile de la apariția incompatibilității.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *