"Comunitatea slava-2012" – Exercitii militare ruso-belaruso-ucrainene

, , ,
 

Exerciţiile militare ruso-belaruso-ucrainene, “Comunitatea slavă-2012”, au început luni pe poligonul “Şiroki lan” din regiunea Nikolaev, Ucraina.
Unităţi de desant din cele trei ţări urmează să aducă la îndeplinire mai multe obiective de pacificare în cadrul unui batalion comun desfăşurat într-o zonă de conflict. Acestea sunt cele mai mari manevre militare comune ale unor state slave din fosta Uniune Sovietică. Atât militarii ruşi, cât şi cei belaruşi au sosit în zona de desfăşurare a exerciţiilor militare cu propriile arme, în condiţiile în care în 2011 tehnica blindată şi de tragere le-a fost asigurată de Forţele Militare ale Ucrainei. Militarii ruşi au fost aduşi în portul “Iujnîi” din regiunea Odesa la bordul unei mari nave de desant a Flotei Ruse de la Marea Neagră – “Sarataov”: debarcând, aceştia s-au deplasat spre poligon în maşini blindate “Tigr”, scrie presa rusă.
După cum declară reprezentantul Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse pentru Trupe Terestre, locotenent-colonelul Niklai Doniuşkin, în actualele exerciţii de pacificare fiecare ţară este reprezentată de circa 100 de militari ai trupelor de desant. Aceştia vor exersa operaţiuni pentru izolarea unei regiuni de concentrare a unor formaţiuni militare ilegale şi serviciul de la punctele de trecere şi control, cel pentru însoţirea coloanelor cu încărcături umanitare şi de asigurare a securităţii într-o zonă aflată în situaţie excepţională. În afară de aceasta, în timpul antrenamentelor vor avea loc operaţiuni de desant ale căştilor albastre din avioane Il-76 ale trupelor aviatice de transport militar.
Aceste obiective, ce vor fi îndeplinite timp de cinci zile de militari ale batalionului comun, amintesc de acţiunile reale pe care pacificatorii ruşi şi ofiţerii observatori ucraineni le desfăşoară în zona conflictului transnistrean. Nu întâmplător, manevrele “Comunitatea slavă-2012” au coincis cu cei 20 de ani de la declanşarea operaţiunii de pacificare în Transnistria, scrie presa rusă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *