Comunitatea internațională mimează apărarea drepturilor tătarilor crimeeni

, , , , , ,
 
Tătarii din Crimeea se plâng de discriminare

Tătarii din Crimeea se plâng de discriminare

Curtea Internațională de Justiție (CIJ), cu sediul la Haga, s-a adresat oficial Rusiei cerând informații cu privire la punerea în aplicare a deciziei sale de anul trecut, a declarat ministrul adjunct de externe al Ucrianei, Elena Zerkal, care are statutul de agent al Ucrainei în procesul împotriva Federației Ruse, citată de mass-media regională.

Potrivit lui Zerkal, cererea către Federația Rusă a fost trimisă săptămâna trecută. Acesta conține o solicitare de explicare a modului în care Rusia execută ordinul Curții ONU din 19 aprilie 2017, privind reluarea activității Mejlisului tatarilor din Crimeea, organizatie interzisa de Moscova.

Reacție tardivă

„Reamintim că, în luna aprilie a acestui an, am cerut Curții să ofere o interpretare a acestei decizii. Acest lucru se datorează faptului că, în decurs de un an, Federația Rusă nu a făcut nimic pentru a executa decizia judecătoreasca și am auzit doar ..“ luam măsurile necesare” – deși măsurile anterioare decise de instanță urmau sa fie puse in executare imediată”, a explicat Zerkal.

Potrivit cererii Curții, Rusia ar trebui să explice ce s-a făcut pentru a crea condițiile normale pentru reluarea activitatii Mejlisului în Crimeea.

Moscova, indiferentă la decizia CIJ

Oficialul din Ucraina este convins că Rusia a ignorat total decizia Curtii, deși aceasta este obligatorie: „Această atitudine a Federației Ruse înseamnă o ignorare de fapt a Curții Internaționale de Justiție a Națiunilor Unite”, a spus ea.

Aminitm ca, în primăvara anului 2016, Ucraina a depus plângere împotriva Federației Ruse ca urmare a încălcării convențiilor privind interzicerea finanțării terorismului și interzicerea tuturor formelor de discriminare rasială. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *