Comunistii lui Voronin se cer din insistenta la guvernare pentru asigurarea stabilitatii politice

, ,
 

resetnikovPCRM a facut din nou apel luni, prin vocea deputatului Artur Resetnikov (foto), pentru a fi luat la guvernare. Comunistii sustin ca formatiunea ar putea asigura astfel o guvernare completa pe patru ani de zile si totodata la evitarea posibilului blocaj din 2016 pentru alegerea presedintelui Republicii Moldova care trebuie ales cu doua treimi din numarul total de parlamentari (101). „In primul rand, noi nu am spus ca putem colabora cu coalitia, nu exista nici o coalitie. Exista partidele care au acces in Parlament. Noi ne-am expus ca am putea sa examinam posibilitatea initierii consultarilor cu partidele parlamentare in scopul consolidarii societatii, intaririi independentei, suveranitatii, neutralitatii, reintegrarii tarii. Cu alte cuvinte, daca partidele aflate in Parlament vor lasa intr-o parte unele divergente si ideologii, si vor lua ca baza optiunea alegatorilor, cetatenilor, care vor lucruri firesti: pace si bunastare in Republica Moldova, in asa fel Partidul Comunistilor ar putea sa puna umarul pentru dezvoltarea Moldovei”, a declarat Resetnicov in cadrul unui interviu pentru radio Europa Libera.

El a mai spus ca pana in prezent PCRM ( 21 de mandate in actualul Legislativ) nu s-a adresat direct coalitiei pro-europene pentru acest demers. „Noi nu ne-am adresat direct partidelor. Aceasta a fost o hotarare a noastra interna, dar concomitent si un mesaj public pentru intreaga societate. Scopul nostru este de a consolida societatea, iar politicienii ar putea sa dea nu numai un exemplu de consolidare a societatii, dar si sa urgenteze acest proces prin actiuni concrete”, a mai spus acesta. Anterior, deputatul comunist Oleg Reidman a declarat ca PCRM este gata sa colaboreze cu viitoarea coaliţie de guvernare daca li se va oferi controlul asupra unor institutii de stat, printre care Consiliul Coordonator al Audiovizualului si Comisia Electorala Centrala.

2 raspunsuri
 1. Ilie
  Ilie says:

  Cred ca comunistii procedeaza foarte intelept in asa caz, nu se poate de admis faptul ca sa repetam cazul din 2010 cu criza politica. Daca se poate de ajuns la compromis insemna ca nu totul e pierdut.

  Răspunde
 2. Igor
  Igor says:

  Un lucru apropo care ar trebui discutat intre partidele pro-UE, ar uni si consolida societatea, eu vad doar beneficii din acest lucru, daca nu o coalitie larga cel putin o opozitie moderata care sa controleze citeva intitutii de stat.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *