Comunistii din R Moldova raman fara televiziunea NIT

, ,
 

Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Republica Moldova a decis joi să retragă licenţa televiziunii NIT “pentru nerespectarea pluralismului de opinii”.
Membrii CCA, cu excepţia lui Corneliu Mihalache, au votat pentru încetarea activităţii postului NIT, după audierea unui raport de monitorizare a buletinelor de ştiri ale acestuia. Potrivit concluziilor CCA, NIT cheamă la tulburări sociale şi ură interetnică, reflectă în lumină negativă guvernarea şi promovează mesajele politice ale Partidului Comuniştilor.
“NIT este cancerul audiovizualului moldovenesc şi trebuie de efectuat intervenţia pentru a se păstra organismul”, a spus membrul CCA Nicolae Damaschin. El a adăugat că “tolerarea comportamentul NIT poate încuraja şi alţi difuzori să admită nereguli”. Un alt membru CCA, Mariana Onceanu-Hadîrcă, a spus că “NIT foloseşte tertipuri de montaj cu imagini ale politicienilor din Alianţa de guvernământ”.
Directoarea NIT, Adela Răileanu, a declarat pentru Moldpres că: “de mult CCA încearcă să facă acest lucru. Astăzi el a executat ultima indicaţie politică a actualei guvernări, care nu tolerează sub nicio formă existenţa unei prese independente. Este pentru prima dată în istoria modernă a Moldovei, când prin astfel de mecanisme se închide un post de televiziune”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *