Comunistii de la Chisinau au cerut demisia AIE

, ,
 

miting pcrmAproximativ 15.000 de simpatizanţi ai Partidului Comunistilor din Republica Moldova au participat sâmbătă la un miting în Chişinău, cerând demisia Guvernului.
Protestatarii comunisti au participat la un marş pe străzile capitalei R. Moldova, exprimându-şi frustrarea faţă de Alianţa pentru Integrare Europeană, pe care comuniştii o consideră prea prooccidentală. “Ţara este condusă de la Bruxelles, din SUA şi de la Bucureşti”, a declarat deputatul comunist Iurie Muntean,
Coloana de protestatari veniţi din întreaga ţară a pornit din faţa Academiei de Ştiinţe cu pancarte, steaguri şi s-a deplasat pe bulevardul Ştefan cel Mare până în faţa Executivului, unde conducerea Partidului Comuniştilor dar şi o serie de primari au ţinut discursuri în care au criticat actuala guvernare.
Liderul PCRM, Vladimir Voronin a mulţumit cetăţenilor pentru susţinere şi i-a îndemnat să protesteze paşnic până când actuala conducere a ţării îşi va da demisia. “În ultimii ani ţara practic rămîne neguvernată din cauza neînţelegerilor din Alianţă. Nici măcar la politica fiscală nu au putut ajunge la un consens. Oamenii văd ce se întâmplă şi nu vor tolera, vor ieşi la proteste”.
Mai mulţi primari din ţară au ţinut discursuri în faţa protestatarilor în care s-au arătat nemulţumiţi de optimizarea din sistemul de educaţie, de repartizarea fondurilor către autorităţile locale şi de modificarea denumirilor unor monumente. La finele Congresului participanţii au adoptat o rezoluţie în care au cerut demisia guvernării, dizolvarea Alianţei şi crearea unui Guvern al încrederii naţionale. În rezoluţie PCRM îndeamnă populaţia să organizeze proteste paşnice pînă la dizolvarea AIE şi cere autorităţilor publice locale să nu implementeze deciziile ce duc la închiderea şcolilor şi distrugerea monumentelor.
Protestele organizate de comunişti au demarat la 18 noiembrie, cu un miting în faţa Parlamentului şi au avut loc în mai multe raioane ale ţării, printre care Hînceşti, Edineţ, Cahul, Orhei şi Glodeni.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *