Comrat, capitală culturală a CSI în 2023

de | oct. 19, 2021 | Arhiva, R. Moldova, Știri | 0 comentarii

Municipiul Comrat, reședința UTA Gagauz-Yeri din Republica Moldova, a fost desemnat capitală culturală a Comunității Statelor Independente (CSI) pentru anul 2023. Decizia a fost luată la şedinţa şefilor de stat din CSI, desfăşurată la finele săptămânii trecute în regim online, relatează mass-media regională. Programul interstatal „Capitalele culturale ale Comunităţii” a fost lansat în anul 2011 […]
Comrat, capitală culturală a CSI

Comrat, capitală culturală a CSI

Municipiul Comrat, reședința UTA Gagauz-Yeri din Republica Moldova, a fost desemnat capitală culturală a Comunității Statelor Independente (CSI) pentru anul 2023. Decizia a fost luată la şedinţa şefilor de stat din CSI, desfăşurată la finele săptămânii trecute în regim online, relatează mass-media regională.

Programul interstatal „Capitalele culturale ale Comunităţii” a fost lansat în anul 2011 şi, până în prezent, a fost realizat în majoritatea ţărilor membre CSI.

Pentru desemnarea oraşului cu acest titlu, în ţările membre se desfăşoară proceduri de selectare, în urma cărora este înaintată propunerea privind oraşul-candidat, la Consiliul pentru colaborarea umanitară al CSI.

Comrat este un oraș cu statut de municipiu, capitala regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Orașul este situat în sudul țării și are o populație de peste 20.000 de locuitori.

Limba rusă are statut oficial în autonomie. Regiunea găgăuză este cunoscută pentru sentimentele pro-ruse ale populației. Partidele de stânga, cu platforme electorale pro-ruse, au câștigat toate alegerile din ultimii 30 de ani. (Mihai Isac)

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *