Compania rusă Rosneft își schimbă planurile de forare în Marea Neagră

, , , , ,
 

Agenția Federală pentru Resurse Minerale a Rusiei a suspendat licența companiei energetice Rosneft de a explora și de a produce petrol și gaze în perimetrul Yuzho-Cernomorsky in partea estică a Mării Negre pe următorii cinci ani, a declarat o sursa din cadrul companiei pentru televiziunea rusă de știri economice RBC. Mai mult, o astfel de suspendare a fost impusă companiei pentru prima dată în istoria sa. Potrivit sursei, sancțiunile au fost principalul motiv, împiedicând implicarea echipamentului de forare în zona de coastă a perimetrului de explorare. Este practic imposibil din punct de vedere tehnic să amâni lucrările de explorare geologică din moment ce registru de aplicații al Ministerului Resurselor Naturale a fost închis la finalul lui 2016, a adăugat sursa.

O sursa din cadrul aceleași companii declarase anterior pentru TASS agenția de stat citată a satisfăcut astfel dorința Rosneft de suspendare a explorărilor pentru această licență din Marea Neagră din perimetrul Yuzho-Cernomorsky, deoarece nu este fezabilă din punct de vedere economic pe acest fond al sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Rosneft, Mihail Leontiv, a declarat că un număr de motive a condus la suspendarea licenței, inclusiv sancțiuni și schimbările de piață. Rosneft se pregătește să foreze și să facă estimări în regiune în cooperare cu compania italiană Eni la finalul lui 2017 sau la începutul lui 2018, după ce ambele companii au semnat un acord de extindere a cooperării în mai 2017, atunci când o delegație italiană a fost în vizită la Moscova, relatează RBC. Rosneft este condusă de Igor Sechin, fost vicepremier al Rusiei și unul dintre apropiații președintelui Vladimir Putin.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *