Comisia Europeană forțează negocierile energetice dintre Kiev și Moscova

, , ,
 
Gazprom, armă mortală pentru unitatea UE și NATO

Gazprom, armă mortală pentru unitatea UE și NATO

Vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčović, dorește să organizeze pana la vara discuții trilaterale cu Federația Rusă și Ucraina privind condițiile tranzitului gazelor naturale după anul 2019, relatează „Radio Liberty”, citat de agenția KARADENIZ PRESS. Acordul de tranzit dintre Rusia și Ucraina se va termina la sfârșitul acestui an și parțile nu au semnat încă o nouă înțelegere pentru anul 2020.

În ianuarie 2019, Comisia Europeană a prezentat o ofertă Naftogaz Ucraina și Gazprom Rusia privind termenii contractului de tranzit după expirarea celui actual.

Šefčović a reamintit că, la ultima întâlnire, părțile au convenit să „încerce să se întâlnească din nou undeva la jumătatea lunii mai”. „Dar până acum, am înțeles că, mai ales din cauza campaniei electorale din Ucraina, nu am primit încă un răspuns (despre întâlnire), dar vă pot asigura că vom face tot posibilul pentru a organiza o întâlnire trilaterală înainte de vară sau înainte de vacanta de vara”, a declarat vicepreședintele CE, citat de Interfax-Ucraina.

„Trebuie să rezolvăm situația aprovizionării cu gaze nu numai pentru iarnă viitoare, dar, după cum știți, principala prioritate pentru Uniunea Europeană este garantarea securității unui contract de tranzit pe termen lung prin Ucraina, cel puțin în următorii 10 ani, aceasta este prioritatea noastră, dorim să ne întâlnim cât mai curând posibil după alegerile prezidențiale din Ucraina” a adăugat el. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *