Comandant suprem: Nicolae Timofti, la Ministerul Apararii

, ,
 

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Comandantul Suprem al Forţelor Armate, a avut o întrevedere cu conducerea Ministerului Apărării.
„Societatea noastră, fireşte, este interesată ca sistemul de securitate militară să fie adecvat situaţiei geopolitice şi resurselor economice ale statului. Identificarea şi păstrarea echilibrului necesar între necesităţile armatei şi ale societăţii, în interesul statului şi al cetăţenilor săi, se vor număra constant printre principalele mele preocupări”, a declarat Ncolae Timofti. În cadrul întrevederii preşedintelui Timofti cu conducerea Ministerului Apărării, principalele teme de discuţie au fost perfecţionarea continuă a contingentului, dotarea cu echipamente moderne a Armatei Naţionale şi cooperarea cu forţele armate ale altor state în cadrul asigurării păcii în regiunea transnistreană.
„Nu este un secret că dotarea armatei din punct de vedere logistic este insuficientă, că armamentul şi instalaţiile militare sunt învechite, şi fizic şi moral. Vor fi susţinute eforturile ministerului de a asigura armata cu echipament nou, adecvat îndeplinirii sarcinilor trasate, inclusiv în baza unor programe de colaborare cu partenerii externi”, a mai menţionat Nicolae Timofti.
În opinia sa, colaborarea cu partenerii externi va fi una din oportunităţile Republicii Moldova principale pentru a perfecţiona din punct de vedere profesional corpul de ofiţeri şi subofiţeri al armatei, de a moderniza echipamentul necesar executării misiunilor ce revin Ministerului Apărării, inclusiv în zona de securitate. Preşedintele Republicii Moldova a subliniat că menţinerea fermă a vectorului paşnic în cadrul forţelor mixte va constitui garanţia realizării de progrese în negocierile bilaterale şi multilaterale privind regiunea transnistreană.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *