Clinton: Continuarea violentelor din Siria, alarmanta

, ,
 

Secretarul de stat american Hillary Clinton a considerat miercuri “alarmantă” continuarea violenţei în Siria, în timp ce Damascul a anunţat că pune capăt operaţiunilor sale militare joi dimineaţă, ziua ultimatumului fixat prin planul Annan pentru încetarea focului.
“Continuarea violenţei în Siria este alarmantă”, a declarat Hillary Clinton la deschiderea unui summit al miniştrilor afacerilor externe ai G8 de la Washington.”Suntem preocupaţi de problemele cu care se confruntă emisarul ONU şi al Ligii Arabe pentru Siria Kofi Annan pentru a ajunge la încetarea focului şi oprirea violenţei. Monitorizăm situaţia îndeaproape”, a adăugat ea.
Printre altele, ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Susan Rice, a considerat miercuri “puţin, ba chiar deloc credibile” promisiunile Damascului de a înceta luptele joi dimineaţă. Rice a estimat de asemenea, citată de AFP, că încetarea focului guvernamentală “nu poate fi considerată ca o aplicare a planului în şase puncte” al lui Kofi Annan, reamintind că Damascul s-a angajat să-şi retragă trupele din oraşe siriene şi nu şi-a respectat promisiunea.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *