Chisinau: Nicolae Timofti s-a intalnit cu Dirk Schuebel, seful Delegatiei UE

, , ,
 

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut marţi o întrevedere cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel.
Perspectivele integrării europene a Republicii Moldova, asigurarea unei continuităţi a reformelor şi suportul acordat de Uniunea Europeană Republicii Moldova au fost principalele direcţii de discuţie în cadrul întrevederii, care a avut la Reşedinţa de Stat. În cadrul acesteia, Dirk Schuebel a transmis preşedintelui Republicii Moldova invitaţia autorităţilor europene de a vizita instituţiile UE de la Bruxelles.
Nicolae Timofti a declarat, în cadrul întrevederii, că procesul de integrare europeană rămâne una dintre direcţiile prioritare ale politicii externe a Republicii Moldova. „Republica Moldova va depune toate eforturile necesare pentru a accelera acest proces, inclusiv prin promovarea reformelor, în special în domeniul justiţiei, prin sincronizarea legislaţiei moldoveneşti cu cea europeană şi, un lucru care constituie pentru moment una dintre principalele piedici, soluţionarea pe cale paşnică, prin intermediul negocierilor, a conflictului transnistrean”, a menţionat Nicolae Timofti.
Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, a declarat că UE va susţine integral  aspiraţiile europene ale Republicii Moldova, inclusiv prin expertiză, schimb de experienţă şi suport financiar pentru promovarea reformelor, până la sfârşit de an fiind programată virarea unei tranşe pentru procesul de reformare a justiţiei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.