Chisinau. Masuri speciale de securitate pentru Angela Merkel

, ,
 

În ajunul vizitei cancelarului german Angela Merkel la Chişinău, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Paza de Stat au luat măsuri sporite de securitate.
Circa 2000 de angajaţi ai poliţiei vor asigura ordinea publică în capitală. Alţi zeci de agenţi speciali din Republica Moldova şi Germania vor asigura protecţia membrilor delegaţiei germane, iar lunetiştii vor ocupa poziţii pe cele mai înalte clădiri. Pe traseul ce leagă aeroportul internaţional Chişinău de centrul oraşului au fost deja sudate gurile de canalizare. Totodată, s-au efectuat lucrări de infrastructură, cum ar fi plombarea gropilor, asfaltarea porţiunilor de drum şi amenajarea fâşiilor de gazon pe bulevardul Dacia. Mai multe panouri publicitare au fost demontate.
De asemenea, deţinătorii de arme sunt obligaţi să le păstreze în safeuri sigilate sau să le depună la comisariate. Ministrul de interne Dorin Recean a avertizat locuitorii Chişinăului că circulaţia transportului va fi restricţionată în zona centrală, recomandând ca în zilele de 21 şi 22 august oamenii sa călătorească cu mijloacele de transport în comun.
Vizita Angelei Merkel în Republica Moldova ar putea afecta şi orarul zborurilor la aeroportul internaţional Chişinău. Măsurile de securitate luate de autorităţile Republicii Moldova cu ocazia vizitei cancelarului german nu pot fi considerate fără precedent. În martie 2011, când vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a efectuat o vizită istorică la Chişinău, anvergura măsurilor de pază a fost o premieră pentru autorităţile moldovene. Atunci, vizita oficialului american a fost supravegheată de 100 de agenţi de la Washington, iar 3000 de colaboratori ai MAI şi SPP au fost implicaţi în acţiuni de securitate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *