Chisinau. Liberalii sunt dispusi sa o intalneasca pe Veronica Bacalu

, ,
 

Veronica_BacaluPL se va întâlni cu candidatul la preşedinţie propus de PLDM şi PD, Veronica Bacalu, dacă aceasta va veni la Chişinău.
Potrivit lui Mihai Ghimpu, PL nu respinge candidatura Veronicăi Bacalu, dar deputaţii nu pot vota o persoană pe care nu o cunosc. “Prima întrebare care i-am adresa-o ar fi dacă este sigură că vrea să devină preşedinte. Până la urmă nu eu singur decid, suntem 12 deputaţi PL”, a firmat Ghimpu.
Acesta s-a arătat indigant de felul în care colegii din AIE au înaintat această candidatură. “Au fost încălcate regulile de joc, s-au făcut publice listele cu potenţialii candidaţi. Nu este corect să pui în joc numele unor persoane după care să le respingi. Iniţial colegii au decis asupra candidaturii lui Ion Ababii care întrebat de noi, a spus că nu este sigur că vrea să candidadeze. După care ei au optat pentru Bacalu”, a spus preşedintele liberalilor.

Nu mai există alianţa  Lupu-Ghimpu-Filat?

El a adăugat că nu este sigur că săptămâna aceasta va fi votată data alegerilor prezidenţiale. “PL nu va vota stabilirea datei alegerii şefului statului, dacă nu se va conveni asupra candidaturii”, a afirmat Ghimpu. „Noi n-am acceptat din start candidatura, deoarece colegii noştri s-au dus pe la spate şi au identificat candidatura Greceanîi. Şi din ziua ceea nu mai există alianţa Lupu-Ghimpu-Filat privind alegerea preşedintelui, dar există alianţa Lupu-Filat-Dodon”, a mai spus Mihai Ghimpu, la Moldova 1.
Liderul liberal a calificat acest gest drept un act de trădare din partea colegilor din AIE şi afirmă că nu a ştiut de întâlnirile secrete ale lor cu grupul Dodon la Bruxelles. „PL este partid membru în Alianţă, dar ceilalţi au trădat, s-au dus pe la spate şi au discutat despre această candidatură. Am aflat ca şi dvs, din presă, despre candidatura asta. Acum, dacă noi am fi venit cu o candidatură a noastră, ar fi aceeaşi situaţie. Noi nu putem înainta o candidatură la nivelul lui Dodon, dar şi la standardele de nivel european. Şi atunci le-am spus: ori discutaţi liber cu Dodon şi cu noi, ori identificaţi candidatul care să împace toate partidele. Atunci PLDM şi PDM trebuia să repare greaşeala şi să găsească un candidat care să împace toate aceste 4 părţi, inclusiv pe noi în Alianţă”, a subliniat Mihai Ghimpu.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *